Вхід | Реєстрація

555 тисяч – на літній відпочинок дітей

555 тисяч – на літній відпочинок дітей

Нещодавно в Царичанській ОТГ відбулася 34 сесія селищної ради сьомого скликання. Вів сесію голова громади Геннадій Сумський, секретарювала Євгенія Велегура (секретар ради). На черзі денній стояло 9 питань.

Перші питання стосувалися фінансових  уточнень до селищних цільових програм, бюджету на 2018 рік тощо. Згідно уточнень, депутати прийняли рішення збільшити фінансування на матеріальне заохочення обдарованих дітей та молоді громади до 35 тисяч гривень; додаткову дотацію з державного бюджету спрямувати на покриття незабезпеченості по енергоносіях для закладів охорони здоров’я — 380 тисяч для первинної ланки і 1 мільйон 96 тисяч для районної лікарні. Також 98 тисяч з місцевого бюджету будуть направлені на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий діабет та нецукровий; 78 тисяч — на виготовлення техпаспортів для будівель Царичанської та Бабайківської шкіл; 100 тисяч — на ремонт класів школи естетичного виховання; 64 тисячі — на поточний ремонт музичних інструментів. Крім цього, окремо звернули увагу на фінансування літнього відпочинку і оздоровлення дітей. Таким чином, на це питання депутати спрямували 555 тисяч гривень, з них 385 тисяч — на пришкільні табори, де мають оздоровитися 802 дитини; 170 тисяч коштів направлять на оздоровлення та відпочинок дітей–сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Для оплати громадських робіт виділили 50 тисяч гривень. У підсумку, за результатами запропонованих змін, селищний бюджет становить 94 мільйони 759 тисяч гривень.

У ході сесії депутат селищної ради, заступник голови комісії з питань підприємництва, освіти, медицини, культури, спорту та соціального захисту населення Ольга Блоха, яка являється і випускницею Академії жіночого лідерства, виступила з пропозицією до колег підтримати проект «Лікарня приязна до пацієнта»: створення комфортних умов для дітей раннього віку на базі лікарні і передбачити співфінансування за рахунок місцевого бюджету (у розмірі не менше 20 відсотків). Пропозиція Ольги Миколаївни полягає в облаштуванні кімнати для батьків з дітьми раннього віку, де мама чи тато матиме змогу переодягнути, погодувати дитину тощо. У громаді налічується 577 дітей такого віку. Це буде, поки що, кімната близько 9 квадратних метрів, що знаходитиметься біля кабінетів педіатрів. Геннадій Сумський зауважив, що ідея створення такої кімнати — хороша і що цей проект втілиться в життя. Євгенія Велегура запропонувала також облаштувати там соціальні шафи. Це — коли батьки можуть залишити непотрібні дитячі речі, з яких їхні діти виросли, іншим батькам, чиї діти потребують таких речей.

Також депутати проголосували за введення ставок помічників педагогів для діток з особливими потребами. Це питання озвучила заступник голови ОТГ Марина Журавель. У зв’яку із запровадженням інклюзивної освіти, у загальноосвітніх школах виникла необхідність у фахівцях, які б забезпечували потреби і адаптацію в школах  дітей з особливими потребами. Таких дітей двоє, тож асистенти вчителя з інклюзивного навчання будуть працювати в Прядівській ЗОШ І-ІІІ ступенів і Лисківській філії І-ІІ ступенів Царичанської опорної школи.

Також Марина Журавель оголосила про результати спеціальної перевірки, що стосувалася заступника селищного голови з економічних питань Ірини Смоляги. На цій посаді Ірина Олександрівна працює з 2 січня 2018 року і за законом має пройти спеціальну перевірку, щоб виключити корупційну складову. За висновками експертів, Ірина Смоляга пройшла перевірку. Депутати погодили питання одноголосно.

Крім того, депутати розглянули та надали згоду прийняти на баланс триповерховий будинок по вулиці Центральній, щоб завершити будівельні роботи, який ремонтувався обласними підрядниками. Після розгляду ще кількох питань з оренди приміщень та земельних паїв сесія закінчилася.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2018, 18:28 | Царичанка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації