Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі правоохоронці розповіли учням, як протидіяти булінгу

Кобеляцькі правоохоронці розповіли учням, як протидіяти булінгу

Щоразу поліцейські приходять до навчальних закладів із цікавими та пізнавальними лекціями. Цього разу інспектор з ювенальної превенції Владислав Васюта та інспектор сектору реагування патрульної  поліції Кобеляцького відділу поліції Артур Матюх завітали до учнів 8-11 класів Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кобеляцького району, де розповіли як протидіяти жорстокості та насильству в дитячому середовищі.

Будь-який школяр несподівано для себе може опинитись у ситуації, коли його ображають, висміюють чи бойкотують, або ж навпаки, може сам приєднатися до тих, хто знущається над іншою дитиною. Це явище прийнято називати «шкільним булінгом». Як уникнути таких ситуацій та як діяти, якщо стали жертвою цькування однолітків розповів дітям інспектор ювенальної превенції Владислав Васюта. Працівник поліції наголосив на недопущенні вчинення жорстокості й насильства серед неповнолітніх, що кожна дитина – особистість. Усі люди різні та мають право бути собою. Тож треба бути ввічливими, толерантними та проявляти взаємоповагу.

Лекція проходила в формі діалогу, діти в свою чергу висловлювали свої думки, як саме вони розуміють вислів - «Маю право бути собою» та які групи ризиків в соціальних мережах вони знають.

Також правоохоронець нагадав школярам, якою є правова відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми.

«Якщо ви опинилися у ситуації булінгу, можете звернутися до свого педагога або в поліцію. Звертайтеся також за порадою до батьків або до людини, з якою у вас довірливі відносини. Також хочу дати пораду і школярам, які просто спостерігають булінг в колективі -  не будьте глядачем! Прийдіть на допомогу, не дайте можливості вчинити булінг у вашому колективі. На місці потерпілого може опинитися кожен», - підсумував Владислав Васюта.

Артур Матюх в свою чергу наголосив дітям про неухильне дотримання правил дорожнього руху та про безпеку на дорозі.


Автор: Анастасія Вітрук, Кобеляцький відділ поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2018, 16:21 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації