Вхід | Реєстрація

Музичний молодіжний проект «Квадрат Успіху» знову зібрав пісенні таланти Полтавщини

5-6 лютого лютого в телецентрі ОДТРК «Лтава» пройшов V телевізійний конкурс молодих виконавців сучасної української пісні «Квадрат У» шукає таланти», організатором якого є Полтавська ОДТРК «Лтава», музичний молодіжнийя проект «Квадрат Успіху», а партнером виступив відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.
Цього року у конкурсі взяли участь 30 молодих співаків з Полтави та області, два пісенних дуети і шість музичних гуртів.
Протягом двох днів члени журі, у складі відомих на Полтавщині співаків і музикантів: заслужених артисток України Наталії Май і Тетяни Садохіної, заслуженого артиста України Сергія Старченка (гурт «Краяни»), музиканта рок-гурту «Трансформер» Валерія Мельника і Романа Бікеєва, поетеси-піснярки, лауреата всеукраїнських пісенних конкурсів Марії Бойко, студентки інституту музики імені Глієра Яни Соломко та інших, визначали кращих учасників конкурсу та давали їм професійні зауваження і поради.
За результатами V відбіркового туру молодих виконавців сучасної української естрадної пісні «Квадрат У шукає таланти», дипломи лауреатів конкурсу і право продовжити змагання на ІІ етапі вибороли 14 сольних виконавців, один дует і чотири гурти, 9 учасників отримали звання дипломантів конкурсу.
Серед гуртів – «РКС» (м. Кременчук), «Рекоста» (м. Полтава), «ПсихоТрон» (м. Кременчук), «Сашенька» (м. Полтава).Серед естрадних виконавців – Анастасія Микитенко (м. Полтава), Данило Ревека (м. Полтава), Олеся Фаліна (м. Полтава ),Євген Амаріца (м. Червонозаводське), Марина Мартинова (м. Полтава), Світлана Денисенко (Шишацький р-н, с. Воскобійники), Оксана Река (м. Полтава), Ірина Островська (м. Лубни) Дует Андрій Діденко та Антон Бакунович (м. Полтава), Валерія Дашко (м. Полтава), Марина Божко (м. Полтава), Наталія Камуз (смт Нові Санжари), Людмила Супрунова (м. Полтава), Олеся Котляревська (смт Диканька).
З 1 березня для лауреатів розпочнеться другий етап телеконкурсу. Їхні виступи оцінюватимуть телеглядачі з допомогою SMS-голосування. Ім’я абсолютного переможця V телевізійного конкурсу «Квадрат У» шукає таланти» буде оголошено на гала-концерті. Головний подарунок від телерадіокомпанії «Лтава» – зйомка відеокліпу. Телеверсія відбіркового туру конкурсу транслюватиметься в ефірі на телеканалі «Лтава».
Про деталі конкурсу дізнавалися кореспонденти «Нової газети по-полтавськи» від керівника проекту «Квадрат У» шукає таланти», заступника генерального директора ОДТРК «Лтава» Наталії Григорівни Іванченко.

«У перспективі у нас є плани зробити проект «Квадрат Успіху» Всеукраїнським»
Наталії Іванченко розповіла, що проект «Квадрат Успіху» на телеканалі «Лтава» існує уже 13 років, який розпочинався як хіт-парад у складі чотирьох виконавців.
– Тепер він виріс і став потужним обласним проектом, а в перспективі у нас є плани зробити його Всеукраїнським, і вже навіть надходять такі пропозиції, – говорить керівник проекту «Квадрат У» шукає таланти», заступник генерального директора ОДТРК «Лтава» Наталія Григорівна Іванченко.
– Його мета – підтримка молодих талановитих виконавців Полтавщини, які співають українською мовою. Тай взагалі в нашому ефірі звучить лише українська пісня, бо на сьогоднішній день, це є дуже актуальним питанням. І ми прагнемо, щоб молодь співала, слухала, любила своє – українське, що і є девізом нашої телерадіокомпанії та проекту, – каже пані Наталія.
– Конкурс «Квадрат У» шукає таланти» проходить уже вп’яте, раз на два роки. Він засвітив багато зірочок. Сьогодні наші всі абсолютні переможці працюють на столичних сценах, деякі навіть закордоном. І ми сподіваємося, що і цьогорічний конкурс відкриє багато нових імен. Але мало віднайти талант. Його треба підтримати та допомогти в умовах сучасного шоу-бізнесу. Наш конкурс дає можливість молоді стати відомими та популярними, – зазначила Наталія Іванченко.

«Я слухала всі демо-ЗАПИСИ, які нам надсилали для участі в конкурсі»
– Склад виконавці у цьому році досить сильний. Я слухала всі демо-записи, які нам надсилали для участі в конкурсі, адже я завжди щиро радію та переживаю за кожного співака та музиканта, – говорить пані Наталія. – Усі абсолютні переможці минулих років стали друзями нашого проекту. Ми з ними спілкуємося і гордимося, що вони наші вихованці. І вони теж пам’ятають, що «Квадрат У» став для них трампліном для подальших злетів. Так, Оксана Сергієнко зараз працює у США, Вікторі Камуз – у Канаді, Лілія Таран – у Києві.

«Цей проект придумала я, а підказав мені мій старший син Дмитро»
– Цей проект придумала я, а підказав мені мій старший син Дмитро. Я тоді, до речі, тільки стала головним редактором телебачення. Він сказав мені: «Мамо, чому у вас на телебаченні немає ніякої молодіжної розважальної програми і що треба щось із цим робити?». Через деякий час у мене з’явилася ідея проекту, і ми почали шукати ведучу. Нею стала Наталка Пряхіна. У той час вона працювала на одній із місцевих радіостанцій. Почувши її голос, я зрозуміла, що це саме те, що нам потрібно. – згадує пані Наталія. – На початку програми ми співпрацювали із проектом «Територія А», який перший почав підтримувати українських молодих виконавців. Вони запрошували нас на презентації дисків, на концерти, і таким чином ми мали багато матеріалу. Згодом виникла хвиля виконавців, які масово стали підтримувати українську пісню. Пам’ятаю, як Ірина Білик говорила: «Ірина Білик ніколи не буде співати російською мовою». Але згодом цей ентузіазм зник, і це для багатьох стало лише трампліном до популярності.
– Після Наталки Пряхіної ведучою стала Валерія Дименко, згодом Юлія Стемковська (Божко), яка просто жила цією програмою. Нині вона виховує свого маленького сина. Сьогодні ведуча«Квадрат У» – Наталка Литвинова, – говорить Наталія Іванченко.

Про умови конкурсу
Форматом конкурсу – тільки «живий» звук і українська пісня. Вік учасників від 15 років.
На І етапі конкурсу – відбірковому турі – учасників оцінює професійне журі. Потім співаки і музиканти, які отримали дипломи лауреата конкурсу, переходять до другого етапу, де їхні виступи, в ефірі на талеканалі «Лтава», уже оцінюватимуть телеглядачі за допомогою SMS. Учасник, що набирає більшу кількість повідомлень, стає абсолютним переможцем «Квадрат У» шукає таланти».

«Подібні конкурси дають зрозуміти, якого рівня ти вже досягнув, і до чого потрібно ще дійти»
Учасники Полтавського дует-гурту «UA» Валерій Путін та Сергій Чорномаз у «Квадрат У» шукає таланти» беруть участь уже вдруге. Хлопці кажуть, що це непогана перспектива для розвитку та можливість отримати досвід.
– Подібні конкурси дають зрозуміти, якого рівня ти вже досягнув, і до чого потрібно ще дійти, у першу чергу для себе, адже на професійній сцені – це відчувається. Також послухати критику в свою адресу від знаних майстрів, членів журі, та й взагалі – нагода продемонструвати свій талант, свою творчість широкому колу глядачів, – говорить Валерій Путін.
Сергій Чорномаз додає, що головне участь. – Ми будемо працювати, вдосконалювати гру на губній гармошці та гітарі, продовжуватимемо писати нові пісні. А там як у житті складеться – так і буде. Головне, що це від душі.
Нині молоді співаки працюють учителями у Полтавській ВЗШ №1. Кажуть, що співають на виховних годинах та заходах для своїх учнів і мріють про те, що колись музика стане не тільки їхнім захопленням, а й основною роботою.

Автор: Юрій Іванов, www.novagazeta.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації