Вхід | Реєстрація

З гречки приготували 3200 кілограмів каші

З гречки приготували 3200 кілограмів каші

Полтавські органічні агровиробники долучилися до встановлення рекорду України з приготування гречаної каші.

Найбільшу органічну гречану кашу зварили в селі Сокільники на Львівщині. Рекорд встановлений у рамках сьомого міжнародного форуму «Агропорт Львів 2018» — агропромислової виставки, яка має на меті розвиток фермерства в Україні. Окрему увагу організатори приділили органічному виробництву.

— Ми вирішили з агровиробниками встановити рекорд. Україну сприймають як сировинний придаток, але коли ми побачили розмаїття найменувань органічних товарів та поспілкувалися з львівськими кухарями, вони сказали, що з цих продуктів можна готувати все, що завгодно. От ми й вирішили приготувати щось таке, чого ще не готували рекордну кількість. Ми поцікавилися і з’ясували, що у світових рекордах немає жодного органічного рекорду з таким об’ємом каші, — розповів менеджер проекту Agroport Дмитро Титаренко.

Співавторами ідеї є полтавці — керівник ПП «Агроекологія» Гліб Лук’яненко та Юрій Шевченко, очільник ТОВ «Укроліяорганік».

Ідею підхопили фермерські господарства (виробники органічної продукції), а також кухарі найкращих львівських ресторанів. Планували приготувати рекордні три тонни каші, але перевершили самі себе: у підсумку вийшло 3285 кілограмів за вагою, або 3900 — за об’ємом.

Збирали страву «всім світом»: виробники органічної продукції з усієї України безоплатно надали свої продукти. Найбільший виробник Полтавщини ПП «Агроеологія» надав основу для приготування страви — 1500 кілограмів органічної гречаної крупи, з якої використали 1200 кілограмів. А ще одна полтавська компанія, ТОВ «Укроліяорганік», надала 100 літрів органічної олії.

Для того, щоб виконати логістичні завдання, автівки партнерів проїхали майже дві тисячі кілометрів, збираючи складові. Казан діаметром три метри доставили з Тернополя. Для приготування страви привезли майже вісім кубометрів дрів.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2018, 13:38 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації