Вхід | Реєстрація

Звання «Народний» підтвердили десять колективів

Звання «Народний» підтвердили десять колективів

20 квітня музичні й танцювальні аматорські колективи з містечка та Кобеляцького району доводили своє право носити почесний титул.

Минулої п’ятниці в районному Центрі культури і дозвілля відбувся обласний огляд, на який зібралася велика кількість місцевих артистів. Десять колективів мали підтвердити своє право носити звання «народний». Атестували аматорів кобеляцької сцени народна артистка України Наталія Сулаєва та завідувач обласного Центру народної творчості Олена Бєлакова. Артистів підтримували перший заступник голови райдержадміністрації Жанна Шевцова, начальник відділу культури і туризму Марія Кириченко та жителі міста й району.

Цього дня атестувались колективи, що діють при Центрі культури: фольклорний ансамбль «Кобеляцькі джерела», аматорський театр, хор «Ветеран», інструментальний ансамбль «Ворскла», танцювальний колектив «Барвінок», вокальний ансамбль «Іванівські куми» та хор «Криниця». Також звання «народний» підтверджували танцювальний колектив і хор «Чебреці» (Білицький будинок культури) та ансамбль «Бригадирівські музики» (Григоро-Бригадирівський будинок культури).

Першими на сцену вийшли театрали. Вони поставили виставу за п’єсою Михайла Старицького «По-модньому». Майже годину присутні сміялись із жартів акторів та аплодували їм за реалістичне виконання своїх ролей. Усього ж артисти підготували 20 номерів.

По завершенню виступів аматорських колективів члени журі прийняли рішення залишити всім десятьом звання «Народний».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2018, 11:50 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації