Вхід | Реєстрація

Про центральноафриканські порядки в Кобеляках

Про центральноафриканські порядки в Кобеляках

Усі навкруги говорять про те, що Україна крокує в Європу. А я, коли дивлюся навколо, помічаю, що порядки в нас залишаються африканськими. Хоча в Африці не був, але судячи з повідомлень ЗМІ, там усе дуже схоже на Україну. Та не здивуюся, якщо на «чорному» континенті вже краще, аніж у нас.

6 квітня приїхав я на автостанцію в Кобеляках. Придбав у касі квиток на автобус, що мав прямувати за рейсом Кобеляки—Кременчук. Його відправлення було анонсоване на 12 годину 10 хвилин. Десь о 12:18 у 50 метрах від платформи №3 зупинився мікроавтобус з номером ВІ 31–20 АА. Маршрутних розпізнавальних знаків на ньому не було. До автобуса звідусіль почали підходити люди. Підійшов і я. Водій заявив, що всі, хто має квитки, повинні йти до платформи. Не встиг я подолати невелику відстань, як автобус розвернувся і поїхав геть. Ні оголошення по гучномовцю, ні диспетчерського контролю не було. Диспетчер лише встигла порадити хапати сумки і бігти через парк на майдан, щоб перейняти «маршрутку».
Думаю, що оцінку діям водія і його психічній адекватності мають дати компетентні органи. Вони ж повинні і відповісти, чому таке неподобство відбувається на автостанції міста Кобеляки, зокрема, вияснити, скільки квитків було продано на згаданий рейс 6 квітня. Зауважу, що автобус був вщерть забитий людьми і сумками.

За щасливим збігом обставин, мене в той день не «відвідали» ні інфаркт, ні інсульт. А могли ж, бо закінчую восьмий десяток життя. Між тим, мої односельці розповідають, що такі випадки саме на цьому рейсі трапляються постійно. Бувають і значно серйозніші неподобства. І на них, чомусь, не реагують ні керівники автостанції, ні представники влади.

Мешкав я в колишніх радянських республіках і навіть за кордоном. Але таке зустрічаю вперше. Колись в тижневику «ЕХО» був надрукований розклад автобусних маршрутів з міської автостанції. Там фігурував і рейс Кобеляки—Комендантівка. Так от, доводжу до відома всіх відповідальних осіб — такий маршрут не обслуговується. Думаю, що і не обслуговувався.

Володимир Швидкий, житель Комендантівки

 

Від редакції: за поясненням ми звернулися до працівників автостанції. Відповідь надавала старший касир Ольга Клочко. Вона розповіла, що через брак коштів касиру практично завжди доводиться виконувати ще й функції диспетчера і контролера. Але контроль руху квитків проводиться. Оголошують і про відправлення того чи іншого автобуса. Про описаний інцидент Ольга Клочко знає. І підтверджує, що водій згаданого рейсу постійно допускає порушення. За її словами, доходить до того, що він може виштовхати із салону і працівника автостанції. Про це касири інформують райдержадміністрацію, яка, на їх думку, має вплинути на перевізника, котрий обслуговує маршрут.

Як бачимо, ситуація банальна. Водій фактично що хоче, те й робить. Пасажири скаржаться касирам і в газету, касири — в райдержадміністрацію, РДА — перевізнику. Той, можливо, щось скаже водієві. А результат? Безумовно, було б добре, якби на цьому маршруті існувала справжня конкуренція між перевізниками. І люди просто не сідали б у автобус до хамовитого водія. Але конкуренції в найближчі роки не буде. Навпаки, багато перевізників відмовляються обслуговувати рейси, що проходять через розбиті сільські дороги.

Але будемо сподіватися на реакцію РДА та власника автобуса. Чиновники про ситуацію вже знають.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2018, 09:18 | Кобеляки | Суспільство


1. микола козак / 1 травня 2018, 14:46
А де ж подівся такий великий автопарк , який функціонував у Кобеляках в погані радянські часи , де з громадян простои знущалися ,і який таки тих замучених громадян обслуговував.Чи не за майно автопарку височіють приватні будівлі в його керівництва ?
2. ЛУНА / 1 травня 2018, 15:29
1.микола козак
«А де ж подівся такий великий автопарк , який функціонував у Кобеляках в погані радянські часи , де з громадян простои знущалися ,і який таки тих замучених громадян обслуговував.Чи не за майно автопарку височіють приватні будівлі в його керівництва ?»

Так напишите всей кобеляцкой сичью закон об уничтожении незадачливого водилы!
3. Чудо Юдо / 1 травня 2018, 15:43
Відчуття немов у воділи з головою погано. Або йому просто раптово пртспічило кави у Кулиничах посьорбати, та невмоготу чекати було
4. Ольга Волоська / 2 травня 2018, 15:17
3.Чудо Юдо
«Відчуття немов у воділи з головою погано. »

Швидше за все, проблема в іншому. Квитки люди в касі придбали. А не у водія. От він і «покарав» "невдячних" пасажирів у такий спосіб. Бувало таке й у наших маршрутках. Бо з квитків, через касу куплених, водієві коли ще на заробітну плату перепаде. А то автостанція ще й не перерахує кошти перевізнику. А так - свіжа копійка....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації