Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відкрили меморіальну дошку Людмилі Овдієнко

У Кобеляках відкрили меморіальну дошку Людмилі Овдієнко

У такий спосіб міська влада вшанувала пам’ять талановитої землячки.

27 квітня в Кобеляках відбулося відкриття меморіальної дошки поетесі Людмилі Овдієнко. Плиту встановили на будівлі міської ради. Захід приурочили до 70‑річчя з дня народження Людмили Миколаївни, яке б поетеса святкувала 1 травня.

Участь у відкритті взяли рідні та знайомі Овдієнко, працівники міської ради, шанувальники її поезії. Перед присутніми виступили секретар міської ради Юлія Телятник, редактор газети «Трудова слава» та близька подруга Світлана Глушко, заслужений артист України Олександр Хоманько, журналістка та поетеса Олена Лашко.

Вікторія Кузема зачитала поетичний твір, присвячений Людмилі Овдієнко. А учениці навчально-виховного комплексу №1 продекламували вірші поетеси.

Чоловік поетеси Костянтин Бобрищев та донька Іванна подякували всім, хто зібрався в цей день пригадати Людмилу Овдієнко.

Відкрили меморіальну дошку діти талановитої землячки: син Ярослав і донька Іванна.

Довідка. Людмила Овдієнко народилася 1 травня 1948 року в селі Нова Гребля Роменського району Сумської області. Трудовий шлях розпочала в 1966 році у лохвицькій районній газеті «Зоря». У Кобеляках в районній газеті «Колос» пропрацювала 38 років. Із 1991 по 2006 рік була її головним редактором. Член Національної спілки письменників України, член Міжнародної асоціації письменників та публіцистів. Автор поетичних збірок та книг прози. Лауреат всеукраїнської літературної премії Олександра Олеся.

11 квітня 2003 року депутати міської ради присвоїли Людмилі Миколаївні звання «Почесний громадянин міста Кобеляки».

Померла талановита землячка 14 серпня 2015 року.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації