Вхід | Реєстрація

На Полтавщині проживає близько 10 тисяч ліквідаторів Чорнобильської аварії

На Полтавщині проживає близько 10 тисяч ліквідаторів Чорнобильської аварії

26 квітня жителі містечка й району зібрались на мітинг-реквієм, аби вчергове пригадати події, що сталися в 1986 році, та вшанувати людей, які ціною власного життя захистили світ від катастрофи.

32 роки тому на Чорнобильській атомній електростанції сталися вибухи, що призвели до руйнації реактору четвертого енергоблоку. У повітря потрапили радіоактивні речовини, які рознеслись вітром далеко за межі України.

Техногенна катастрофа забрала життя багатьох ліквідаторів, які боролися з пожежею на електростанції, а потім працювали на аварійному блоці. Населення евакуювали з 30-кілометрової території навколо ЧАЕС. Ця територія стала зоною відчуження.

Минулий четвер із нагоди річниці Чорнобильської катастрофи в Кобеляках відбувся мітинг-реквієм.

На нього зібрались ліквідатори аварії, жителі міста й району.

Голова райдержадміністрації Таміла Шевченко та голова районної ради Володимир Кішінський подякувала ліквідаторам за їх подвиг перед людством.

Від імені «чорнобильців» виступив Микола Павлюк, заступник голови Кобеляцького районного громадсько-добровільного товариства «Союз Чорнобиль».

Пам’ять ліквідаторів, які не дожили до цього дня, ушанували хвилиною мовчання. Насамкінець присутні поклали квіти до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля».

За інформацією голови обласної організації ветеранів та інвалідів «Союз Чорнобиль України» Віктора Шкурпели, зараз на Полтавщині проживає майже 20 тисяч постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них близько 10 тисяч учасників‑ліквідаторів. Найбільше «чорнобильців» мешкає в Лубнах, Кременчуці та Полтаві.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2018, 17:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації