Вхід | Реєстрація

В Україні встановили мінімальний вік статевого повноліття

В Україні встановили мінімальний вік статевого повноліття

18 квітня 2018 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації». Ухвалення відповідного документу сприятиме підвищенню стану захисту та дотриманню прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини від сексуальної експлуатації, дозволить Україні виконати рекомендації Комітету ООН з прав дитини та Європейського комітету з соціальних прав Ради Європи.

Відтепер в Україні встановлюється (статтею 155 Кримінального кодексу України) мінімальний вік статевого повноліття, що відповідає рекомендаціям Комітету ООН з прав дитини, та скасовує потребу в обов’язковому проведенні судово-медичної експертизи для визначення статевої зрілості потерпілої особи, що суттєво полегшує процес кваліфікації та доказування злочину.

За добровільні статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньою особою настає кримінальна відповідальність – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Ті самі дії, вчинені близькими родичами або членами сім’ї, особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, або якщо вони спричинили безплідність чи інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Дії, вчинені щодо малолітньої особи або вчинені членами сім’ї чи близькими родичами, особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.


Автор: Начальник ГТУЮ у Полтавській області Олег Тимченко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2018, 16:20 | Полтавщина | Цікаве
1. orakul / 9 травня 2018, 19:20
Цей бредовий закон означає, що після 16 років українських дівчат можна буде безкарно скупляти для борделей гейропи. СУГС!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації