Вхід | Реєстрація

Команда з маленького містечка стала чемпіоном України

Команда з маленького містечка стала чемпіоном України

Учениці Кобеляцької дитячо-юнацької спортивної школи дійшли до фіналу і завоювали головний приз всеукраїнських змагань із футзалу.

Цей рік виявився вдалим для дівчат, які відвідують футбольну секцію в Кобеляцькій ДЮСШ, та їх тренера Руслана Сабірова. У лютому дівоча команда «Лідер» взяла участь у турнірі із залового футболу, який проходив у польському містечку Гродзиськ-Великопольський, і приїхала звідти з кубком. Наступного місяця «лідери» 2003/04 років народження стали кращими в області. Тоді вихованки Сабірова перемогли у фіналі суперниць із Гребінки, Кременчука й Полтави.

Черговий місяць — і чергова перемога, але вже всеукраїнського масштабу. Цього разу кобеляцькі футзалістки 2005/06 років народження стали чемпіонами України.

Про перебіг чемпіонату та фінальний етап розповів коуч дівчат Руслан Сабіров.

До участі в змаганнях Руслан Сабіров залучив найбільш підготовлених дівчат. Наймолодшим гравцем команди стала Дарія Гребенюк, яка тренується третій рік. Вікторія Дубина, Анастасія Середа, Олена Іванченко, Вікторія Савченко, Оксана Хруль та Юлія Поберій займаються футболом чотири роки. До речі, Юля мешкає в Біликах і займається з тренером Володимиром Савченком. Також до складу «Лідера» увійшла Ангеліна Федоренко, яка живе в Хоролі.

— У Чемпіонаті України брали участь команди трьох вікових категорій: 2001/02, 2003/04, 2005/06 років народження, — говорить тренер. — У наймолодшій групі виступали 42 колективи. У листопаді та грудні проходили зональні ігри. До нашої групи потрапили дві кобеляцькі команди та три з Харкова і Харківської області. Мої вихованки без особливих проблем пройшли відбір, виборовши перше місце в групі. Другу сходинку посіли харків’янки. Згідно регламенту, дві перші команди проходили у фінал.

У останні дні квітня в Гребінці відбулись фінальні ігри Чемпіонату серед дівчат 2005/06 років народження. Сюди прибули 10 команд, яких розділили на дві підгрупи. Кобелячанкам необхідно було виборювати перемогу в одноліток із Києва, Конотопа (Сумська область), Івано-Франківська та Ладомира (Володимир-Волинська область). Жодна з цих команд не змогла здолати наших спортсменок.

У київських футзалісток кобелячанки виграли з рахунком 6:2. Представниці Конотопа поступились 1:5. Івано-франківських суперниць «лідери» розгромили 1:13.

— Найбільш цікавим і напруженим був матч проти вихованок Ладомирівського спортивного ліцею, — згадує Сабіров. — Глядачі і тренери навіть назвали цю гру «фінальною», оскільки вона виявилась найбільш видовищною. Перший тайм завершився 2:1 за переваги кобелячанок. У другому Настя Середа першою забила гол і дівчата впіймали справжній кураж. За три хвилини до завершення матчу вони вигравали з рахунком 7:1. Уся команда неслась на таких швидкостях, що до завершення гри сили почали покидати дівчат. Цим скористались суперниці і встигли до фінального свистка скоротити відставання на два м’ячі. Отож, 7:3 — ми вийшли у призери.

У другій групі змагались футзалістки з Катеринопіля (Черкаська область), Гребінки, Городенки (Івано-Франківська область), Харкова та Берислава (Херсонська область). У ній кращими стали харків’янки.

— До фінальної частини змагань харківська команда підсилилась чотирма новими гравцями, які не грали у зональних матчах, — каже тренер. — Та це особливо не вплинуло на результат матчу. Наші дівчата впевнено почували себе на полі і не давали опоненткам переламати хід гри. Рахунок у матчі з пасу Насті Середи відкрила Юля Поберій. Другий гол зряче пробила Настя. У результаті «лідери» перемогли і стали чемпіонами України.

Настю Середу визнали кращим нападником чемпіонату, а Юлю Поберій — кращим гравцем команди. Представники Ладомирського спортивного ліцею запропонували Юлі навчатися в їх закладі.
7 травня титулованих кобелячанок та їх тренерів запросили на апаратну нараду в райдержадміністрації.

Керівники району привітали дівчат квітами і подарували їм спортивне взуття.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2018, 12:45 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації