Вхід | Реєстрація

Чи обстежуватимуть жителів Світлогірського і Шенгурів у нових амбулаторіях?

Чи обстежуватимуть жителів Світлогірського і Шенгурів у нових амбулаторіях?

Минулого тижня одне з обласних інтернет-видань повідомило, що в травні на Полтавщині має розпочатись будівництво сучасних амбулаторій.

Видання вказало, що таку інформацію на брифінгу в облдержадміністрації озвучив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак. Він анонсував, що вже в травні амбулаторії розпочнуть будувати в тих громадах, де виготовлені плани територій, виділена земля, зібрані всі необхідні документи та є кошти для співфінансування.

Нагадаємо, що наприкінці лютого голова ОДА Валерій Головко анонсував будівництво амбулаторій за новими стандартами, яке відбуватиметься на умовах співфінансування: 30 відсотків від суми нададуть місцеві бюджети, 70 — надійте з державного. Обласна влада, у свою чергу, придбає в амбулаторії сучасне обладнання, а для медпрацівників закладу — нові автомобілі. Виявилось, що в цьому році держава спрямує на сільську медицину 165 мільйонів гривень. Із них 120 мільйонів витратять на будівництво медзакладів. Звісно, що цих коштів не вистачить, так як представники 26 районів Полтавщини подали заявки на будівництво 75 амбулаторій. У Кобеляцькому районі участь в цьому проекті беруть Шенгурівська та Світлогірська сільські ради.

На брифінгу Віктор Лисак пояснив, що спочатку планувалося збудувати 39 амбулаторій, але зараз їх кількість збільшили до 50. Він продемонстрував карти з нанесеними на них розмітками майбутніх нових медзакладів.

Кореспонденти тижневика зв’язались із головою Кобеляцької райдержадміністрації Тамілою Шевченко, аби з’ясувати, чи потрапили в список дві сільради з нашого району. Голова РДА пояснила, що всі необхідні документи голови Шенгурівської і Світлогірської сільрад подали вчасно. Та переліку населених пунктів, де мають з’явитись нові амбулаторії, ще немає. Також Таміла Шевченко припустила, що в травні можуть розпочати будівництво лише кількох медзакладів.

Отож, поки що невідомо, чи обстежуватимуть жителів Шенгурів, Світлогірського та сусідніх з ними сіл у нових амбулаторіях і на сучасному обладнанні?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2018, 16:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації