Вхід | Реєстрація

Пробігти 10 кілометрів, здолавши 25 перешкод

Пробігти 10 кілометрів, здолавши 25 перешкод

Такі складні завдання мали виконати спортсмени, які взяли участь у змаганнях «Race Nation» (Гонка нації).
5 травня у Києві, на мототреці Пирогово, зібрались близько 1000 спортсменів‑бігунів, аби випробувати свої сили та виплеснути порцію адреналіну в найбільш драйвових змаганнях, що проводяться в нашій країні. Учасникам необхідно було пробігти певну дистанцію, долаючи смугу перешкод. Свою витривалість та силу духу в «Гонці націй» перевірив кобелячанин Мирослав Муха. Разом зі спортсменами з Києва він перетнув другу за складністю дистанцію.

Як розповів сам Мирослав, у змаганнях взяв участь спонтанно:

— З дитинства я займаюсь у тренажерному залі. Більше трьох років захоплююсь бігом на довгі дистанції. До «Гонки націй» особливо не готувався. Навіть точно не знав, які перешкоди доведеться долати. У 2017‑му біг у Харкові напівмарафон (21 кілометр). Та ці змагання — це зовсім інше.

Зі слів спортсмена, на «Гонку націй» його запросив армійський товариш, який мешкає в Києві. Також до команди увійшли хлопець та двоє дівчат зі столичного клубу «Crossfit Banda».

— На мототрек у Пирогово з’їхались спортсмени не лише з України, а і з сусідніх держав. Учасники обирали для себе одну з трьох дистанцій: Забiг Сили — спринт на 5 кілометрів, де на шляху їх чекали 20 перешкод; Забіг Волі — 10 кілометрів і 25 перешкод; Забіг Духу — 20 кілометрів і 30 перешкод. Змагання тривали два дні. У суботу змагались п’ятірки-команди, у неділю проводились індивідуальні забіги. Ми спробували подолати 10‑кілометрову дистанцію. За участь у «Гонці нації» наша команда заплатила одноразовий внесок 5 тисяч гривень. Переможці отримували кубки, медалі та футболки з логотипом. Жодного призового фонду. У цих змаганнях спортсмен перевіряє, на що він здатен.

Уся дистанція — це гориста місцевість, де підйоми постійно чергуються зі спусками. На шляху в спортсменів з’являються ліси, річки, непролазні болота з багнюки. Учасники під час бігу мають переносити 50‑кілограмові мішки і дерев’яні колоди, перетягувати шини від вантажних автомобілів. Також їм потрібно пролазити в багнюці під колючою проволокою, долати кількохметрові стіни та різні дерев’яні конструкції, пробиратись рукоходами. Із кожною новою перешкодою завдання ускладнюються. Кожен, хто не зумів виконати його, робить 15 вправ, що мають назву бьорпі (присідання-планка-присідання-стрибок).

— Ми подолали дистанцію за 2 години 30 хвилин, — продовжує спортсмен. — Нас дещо затримали дівчата. Та не це головне. Самі змагання надзвичайно драйвові. Твоє тіло ниє від болю, усі руки в здертих мозолях, але ти задоволений, що справився. Порівняйте, дистанцію у 10 кілометрів по рівній місцевості я долаю за 45 хвилин.

На відпочинок Мирослав відвів два дні. І вже готується до нового напівмарафону. Узагалі, у цьому році спортсмен планує пробігти напівмарафони у Львові, Києві й Полтаві.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2018, 10:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації