Вхід | Реєстрація

«Протягом нересту виявлено 75 порушень»

«Протягом нересту виявлено 75 порушень»

Валерій Сєргєєв, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації, розповів, як у Кобеляцькому районі проходить акція «Нерест-2018».

— На території району знаходяться значні за площею водойми: річка Ворскла та частина Кам’янського водосховища. У ворсклянській затоці розташоване найпотужніше в межах водосховища нерестовище риб, яке забезпечує відтворення водних живих ресурсів цієї водойми. Нерестовище входить у межі регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», водне плесо якого становить майже 18 000 гектарів. Тому питання щодо охорони та збереження водних живих ресурсів для району є надзвичайно актуальним, — повідомив представник РДА.

У період з 1 квітня по 10 червня на території Кобеляцького району встановлено весняно-літню заборону на лов риби та інших водних біоресурсів.

Зі слів Сєргєєва, охороною рибних запасів у нерестовий період займається Кобеляцький відділ поліції, інспектори управління охорони водних біоресурсів та регулювання рибальства в Полтавській області, інспектори РЛП «Нижньоворсклянський», представники Держпродспоживслужби, ветеринарної медицини, єгеря мисливських господарств, громадські інспектори. Протягом місяця з початку нересту вони провели 32 спільних рейди. Виявлено 75 порушень: відкрито 3 кримінальних провадження (стаття 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом»), складено 51 протокол (статті 85, 88 та 91 КУпАП), складено 21 акт вилучення безгосподарських сіток. Вилучено сіток загальною довжиною 3705 метрів, інших засобів лову — 34, риби — 265 кілограмів. Браконьєрами завдано державі збитків на суму 22 145 гривень.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2018, 17:25 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації