Вхід | Реєстрація

Чому не варто купувати ліки онлайн

Чому не варто купувати ліки онлайн

Чому не варто купувати ліки онлайн

Формально продаж лікарських засобів через інтернет в Україні заборонений. Проте деякі сервіси пропонують доставити ліки на поштове відділення чи домашню адресу. Такий сервіс міг би бути надзвичайно зручним и корисним, особливо для людей, які мають труднощі з пересуванням містом, проте на практиці він пов’язаний з чисельними ризиками.

 

Поширення фальсифікату

Одна з проблем українського фармацевтичного ринку — поширення підробок. Навіть у країнах Західної Європи 7-10% ліків у продажу — фальсифікат. Долю підробок на українському ринку оцінюють по-різному, деякі експерти говорять про те, що процент фальсифікату сягає третини обороту. Державна інспекції намагається контролювати ринок, вона має повноваження перевіряти всі аптеки без винятку, проте онлайн-продаж ускладнює цей контроль. Тому, фактично, ніхто не гарантує, що ви купуєте оригінальний препарат.

 

Порушення умов зберігання та доставки

Порушення умов зберігання — проблема, яка охоплює всі галузі української комерції. Через недотримання складами та продавцями вимог щодо температури та вологості у приміщенні, де зберігаються товари, псується косметика, парфуми, взуття, електроніка і ліки.

Лікарські засоби вимагають не тільки особливих умов зберігання, але й умов транспортування. Їх перевозять у спеціальних вантажних авто, у кузові яких встановлено певний температурний режим. Державна інспекція опікується також умовами зберігання і перевезення ліків, але вона фізично не здатна проконтролювати кожну партію. Якщо ви купуєте препарат у звичайній аптеці, ви можете принаймні бути впевненими, що було дотримано умов транспортування. Онлайн-замовлення і поштова доставка такої гарантії не дає: у дорозі може зіпсуватись навіть якісний оригінальний препарат.

 

Як шукати і замовляти ліки

Наявність ризиків не означає, що ви не можете користуватися інтернетом для пошуку і придбання ліків. Проте робити це треба з обережністю. Використовуйте мережу, щоб порівняти ціни: різниця вартості препарату у аптеках може бути значною. Іноді, щоб зекономити сотню гривень, достатньо прогулятись у аптеку за кілька будинків від тої, де ви купуєте ліки зазвичай. Для порівняння цін існують спеціальні сайти, наприклад, пошук ліків в аптеках України пропонує онлайн-сервіс Аптекин. Через нього ви також можете дібрати доступні аналоги.

Для перевезення ліків має використовуватись лише спеціальний транспорт

Якщо потрібних ліків немає у жодній аптеці міста або якась мережа пропонує їх значно дешевше від інших, ви можете замовити доставку, але не на домашню адресу, а на адресу аптеки поряд з домом. Такий спосіб придбання ліків є повністю законним, і до того ж знижує ризики: за такої схеми продажу ліки привезуть до аптеки спеціальною машиною, а не поштовим транспортом.

Будьте обережні: якщо придбали вже відомий вам препарат, і здається, що у нього змінився колір і смак, припиніть прийом. Ви можете придбати ці ліки у іншій аптеці і порівняти з тими, що є в наявності. Не мовчіть, якщо виявили фальсифікат або порушення умов зберігання! Зв’яжіться з адміністрацією аптеки, а також обласним відділенням Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів і медичних виробів.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2018, 11:49 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації