Вхід | Реєстрація

Двомісячник чистоти: дерева саджали, сміття прибирали

Двомісячник чистоти: дерева саджали, сміття прибирали

У понеділок на щотижневій нараді в голови райдержадміністрації обговорили проведення двомісячника озеленення, чистоти та благоустрою в населених пунктах Кобеляцького району. На це питання прозвітувалась головний архітектор району Наталія Фещенко.

Протягом 2018 року лісництвами, які розміщені на території району, проведено ряд заходів зі збільшення території зелених насаджень. Працівники Кобеляцького держагролісгоспу (філія «Полтаваагроліс») заліснили 34 гектари саджанцями дуба та сосни. Їх колеги з Кобеляцького лісництва (Кременчуцький держлісгосп) висадили сосну на 25 гектарах землі. Лісівники Кишеньківського лісництва (Кременчуцький держлісгосп) на площі 8,7 гектара посадили сосни та горіхи. На підвідомчих територіях місцевих рад висаджено близько 30 тисяч дерев, 15 тисяч кущів, влаштовано 30 тисяч квадратних метрів квітників і газонів.

— Виконавчі комітети місцевих рад заключили договори з Кобеляцьким районним центром зайнятості на організацію оплачуваних громадських робіт з благоустрою, — розповіла Наталія Фещенко. — Станом на 1 травня до громадських робіт залучені 66 осіб. За інформацією центру зайнятості, з початку року на оплату їх праці використано 200,7 тисячі гривень (50 відсотків — кошти фонду загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття, 50 — з місцевих бюджетів).

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, 21 квітня на території Кобеляцького району відбувся День благоустрою. Ліквідовано 52 стихійних сміттєзвалища. Силами територіальних громад із залученням комунальних підприємств, організацій, сільськогосподарських товаровиробників проведена робота з упорядкування берегової зони річок, місць масового відпочинку населення, очищено 6,7 кілометра рекреаційних зон.

Роботи щодо проведення всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» в районі триватимуть до 31 травня.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2018, 10:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації