Вхід | Реєстрація

Щоб не виникало побоювань, медиків забезпечать новими серіями вакцин

Щоб не виникало побоювань, медиків забезпечать новими серіями вакцин

Міністерство охорони здоров’я довело, що летальний випадок, який стався в Тернополі, не пов’язаний із вакцинацією. Та для того, аби заспокоїти батьків, медичні препарати замінять новими партіями.

23 квітня в Інтернеті з’явилась шокуюча новина, що в Тернополі померла 6‑місячна дитина. Різні ресурси розповідали, що факт смерті немовляти підтвердився о 20:00, а зранку цього ж дня їй робили щеплення від дифтерії, правця і кашлюку.

У зв’язку з цими подіями, Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками видала розпорядження помістити в карантин вакцину для профілактики дифтерії, правця і кашлюку, виробництва «Серум» (Індія).

Усі аптеки і медзаклади, де зберігалася і продавалася ця вакцина, мали переглянути свої запаси. Якщо ця вакцина є в наявності, вилучити її і помістити в карантин.

7 травня Міністерство охорони здоров’я заявило, що результати розслідування показали відсутність причинно-наслідкового зв`язку між проведенням імунізації та смертю дитини. Ця летальна подія лише збіглася в часі зі щепленням. Також у МОЗ наголосили, що розповсюджена ЗМІ недостовірна інформація негативно впливає на проведення вакцинації населення:

«Вакцинація — це єдиний засіб, що допомагає убезпечити дитину від інфекційний хвороб, які призводять до тяжких наслідків або смерті. Усі вакцини в Україні — безпечні, перевірені Всесвітньою організацією здоров`я».

У Кобеляцькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги повідомили, що вони також отримували розпорядження Держслужби. Зараз на карантинному зберіганні перебувають 766 доз вакцини АКДП (виробник Індія) та 240 доз «Імовакс поліо» (Франція), вакцина для профілактики поліомієліту, яка застосовується при перших вакцинаціях.

— Та ніхто не говорить про те, що ці вакцини неякісні, — пояснює заступник головного лікаря Наталія Джевела. — Так, реакція організму на вакцину АКДП буває різною: набряки в місці ін’єкції, підвищення температури. Але це нормальний процес, оскільки в дитини виробляється імунітет.

7 травня медики отримали лист від Полтавського обласного імунологічного центру, у якому їх повідомили про надходження нової серії вакцин АКДП та «Імоваксу». Для того, щоб у батьків не виникали претензії і не припинялась вакцинація дітей. Оскільки тривалий проміжок часу не було вакцини від дифтерії і багато дітей залишаються нещепленими, медики побоюються можливого спалаху цієї небезпечної хвороби. Тому Міністерство охорони здоров’я виділяє нові партії вакцин. 10 травня необхідні препарати надійдуть у Центр ПМСД.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2018, 14:56 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації