Вхід | Реєстрація

Від одягу для сну до сучасних піжам

Від одягу для сну до сучасних піжам

У гардеробі кожної сучасної людини знаходиться одяг, який вона використовує для сну та відпочинку вдома. Ці вироби людина одягає для того, аби зробити свій сон приємним і комфортним. У залежності від пори року спальний одяг змінюється. Літній варіант пошитий із легких тканин, зимовий, навпаки, із більш щільних. Колись такий одяг називали "нічна сорочка", але згодом він отримав назву "піжама". Піжаму використовують усі: і чоловіки, і жінки, і діти. В каталозі товарів піжами розрізняють за статтю. Та чи завжди людина використовувала такий одяг і як він трансформувався в сучасний вигляд?

 

Трішки історії

Ще в первісні часи людина почала надівати на своє тіло одяг. Для цього вона застосовувала листя, траву чи пір’я. Прообраз одягу слугував їй захистом від навколишнього світу і зігрівав уночі. Коли ж настав льодовиковий період, то всі люди одягли шкіри тварин, оскільки лише вони могли захистити від снігів і морозів.

Перша легка матерія, яку, ймовірно, використовували для пошиття нічних сорочок, з’явилась у Стародавньому Єгипті. Її ткали з бавовни і льону. До речі, у наш час для пошиття піжам теж широко використовують саме бавовну. А от стародавні греки і римляни віддавали перевагу шерсті. Також древні народи часто носили довгий сорочкоподібний одяг. Ці вироби були універсальні: їх використовували і поверх іншого одягу, і для спання. Вироби були надзвичайно прості і зручні.

Тонкий нижній одяг, який носили під платтям, почали використовувати в середні віки. У цей час виробники текстилю офіційно виготовляють перші нічні сорочки і ковпаки. Їх одягали, аби зігрітись у ночі. Довжина такого одягу була різною: до коліна, до ікр або по щиколотки.

По бокам сорочка мала розрізи, а зверху — круглий комірець. Наприкінці ХІХ століття з’являється піжама, яка витісняє нічні сорочки, котрі стають виключно жіночим атрибутом.  Найцікавішим є те, що хоча Західна Європа вважалась законодавцем мод у світі, піжами європейці запозичили в індусів. У їх країні цей одяг носили і жінки, і чоловіки.

Та знадобилось близько півстоліття, аби піжама "прижилась" у Європі і стала зручним домашнім одягом. І в наші дні її використовують не лише для сну, а й просто одягають удома.

 

Найкращі піжами — це піжами українського виробництва

Приємно відзначити той факт, що українська легка промисловість складає гідну конкуренцію закордонним фірмам. Наші фабрики успішно використовують найкращі тканини вітчизняних та світових виробників для пошиття піжам. При цьому ціна українського одягу значно нижча від закордонних товарів.

Однією з провідних компаній, яка виробляє кращий спальний одяг для чоловіків, жінок і дітей, уже тривалий час вважається «ELLEN». Компанія пропонує різноманітні варіанти піжам, які сподобаються навіть найвибагливішим клієнтам. У такому спальному одязі вам буде комфортно і влітку, і взимку. Моделі надзвичайно привабливі й вишукані. А якщо ви подаруєте таку піжаму коханій чи близькій людині, то вона буде дякувати вам щоразу, коли одягатиме її.


Автор: Ігор Бабаєв
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2018, 14:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації