Вхід | Реєстрація

Театр Сучасного Діалогу готує виставу разом із незрячими акторами

Театр Сучасного Діалогу готує виставу разом із незрячими акторами

Театр Сучасного Діалогу півроку працює над проектом «Місто наосліп», результатом якого стане інклюзивна, імерсивна вистава про людину в міському просторі. Імерсивна вистава — це формат сучасного театру, який дозволяє глядачу стати повноцінним учасником вистави.

«Ми працюємо з тим, про що говорить суспільство (війна, любов, політика), та особливо з тим, про що мовчить (мова ворожнечі, дискримінація, булінг). У форматі театральних лабораторій ми досліджуємо соціальні проблеми та явища, формулюємо незручні питання у виставу та намагаємось разом із глядачами знайти на них відповіді», – йдеться у повідомленні на платформі ЗМІСТ.

Тема визріла, коли під час дослідження міста виникати питання: чи воно або нейтральне, або навіть вороже середовище для людини; чому незрячих суспільство не бачить, а нечуючих — не чує; чи вистачає незрячому пішоходу 32 метри тактильної плитки та 9 світлофорів із звуковими сигналами тощо.

Коли творча команда Театру прийшла в УТОС уперше та запропонувала зробити виставу про незрячих, отримали чіткий меседж: «ми не хочемо щоб про нас розповідали без нас». Тоді виникла спільна ідея інклюзивної вистави, де цільова аудиторія інтегрована у роботу на рівних із акторами.

Театр Сучасного Діалогу, стврений у 2015 році, об’єднав митців Полтави (акторів аматорських полтавських театрів, поетів, студентів, громадських активістів) задля спільної мети – створення актуальних та соціально важливих вистав, відеороликів, майстер класів, тренінгів та формування культурного простору Полтавщини. Перша робота Театру – документальна драма «ZЛАТОМІSТО» про життя та проблеми переселенців у Полтаві, створена на основі інтерв’ю переселенців зі сходу України та полтавців. Друга – «Теорія великого фільтра» – це своєрідний калейдоскоп людських історій, інтерв’ю, статистичних даних, наукових досліджень і статей, рефлексій акторів на тему насилля і дискримінації, рівності та інакшості.

Вистави були показані по всій Україні (Київ, Харків, Дніпро, Полтава, Луцьк, Кременчук, Запоріжжя, Краматорськ, Гадяч, Войниха тощо).


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2018, 13:33 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації