Вхід | Реєстрація

Електрифікацію дільниці Потоки – Золотнишине на Полтавщині планують завершити до Дня Незалежності

Електрифікацію дільниці Потоки – Золотнишине на Полтавщині планують завершити до Дня Незалежності

Один із пріоритетних інфраструктурних проектів Укрзалізниці – електрифікацію напрямку Потоки – Золотнишине регіональної філії «Південна залізниця» залізничники планують завершити до 24 серпня 2018 року. Наразі на цій 12-кілометровій ділянці тривають монтажні роботи. Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Так, за словами Євгена Кравцова, на дільниці вже встановлені всі 464 опори та змонтовано необхідну кількість фундаментів – 230. У майстернях філії «Енергоремтранс» ПАТ «Укрзалізниця» у Вінниці, Чаплиному та Лимані триває виготовлення металевих конструкцій під монтаж проводів. Уже виготовлено 70 % необхідних металоконструкцій. Решту матеріалів планують виготовити до кінця травня, після чого в червні-липні на дільниці здійснюватиметься монтаж металоконструкцій, проводів та регулювання контактної підвіски.

У квітні на дільниці Потоки – Золотнишине залізничники завершили комплекс колійних робіт: вкладання верхньої будови колії протяжністю 1 км по роз’їзду 7-й км, укладання трьох комплектів стрілочних переводів на нових залізобетонних брусах по станції Золотнишине та інші опоряджувальні роботи.

«Роботи з електрифікації ділянки Потоки – Золотнишине плануємо завершити до Дня Незалежності України. Це один із пріоритетних інфраструктурних проектів, що реалізується Укрзалізницею у 2018 році. Перехід на електричну тягу дозволить суттєво зменшити експлуатаційні та енерговитрати компанії, покращити пропускну спроможність інфраструктури та збільшити обсяги перевезення вантажів, зокрема залізорудної сировини», – повідомив Євген Кравцов.

Роботи з електрифікації розпочалися 20 лютого 2018 року. Експлуатаційна протяжність ділянки Потоки – Золотнишине – 12 км. Проектувальник – Харківське відділення філії «Проектно-вишукувальний інститут залізничного транспорту» ПАТ «Укрзалізниця». Головний підрядник – філія «Енергоремтранс» ПАТ «Укрзалізниця». Вартість проекту складає понад 204 млн грн.


Автор: ПАТ «Укрзалізниця»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2018, 14:39 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації