Вхід | Реєстрація

Солдатів перепоховали на пагорбі Слави

Солдатів перепоховали на пагорбі Слави

Хоча Друга світова війна завершилась більше 70 років тому, але тіла солдатів, які боронили наш край від загарбників, знаходять і до сьогодні.

Пошуковою роботою на території Кобеляцького району займаються члени громадської організації «Вічно живим». У жовтні 2017‑го вони виявили останки 22 військових, котрі загинули влітку 1943‑го в боях при форсуванні Дніпра. 11 листопада тіла загиблих солдатів перепоховали в Солошиному.

Цього року неподалік Світлогірського, у районі гранітного кар’єру, пошуковці знайшли останки ще п’ятьох військових. Ідентифікувати їх особи не вдалося, оскільки жодних документів пошуковці не виявили. Лише припускають, що один із загиблих був офіцером, так як мав відповідну пряжку на поясі.

9 травня останки військових перепоховали у Світлогірському, на пагорбі Слави, де покояться більше двох тисяч солдатів, загиблих у 1941–43 роках.

У пам’ять про полеглих воїнів настоятель храму Архангела Гавриіла УПЦКП отець Михайло відслужив панахиду.

Згідно історичних матеріалів, на місці гранкар’єру у вересні 1941 року проходили бої проти нацистських військ, які дислокувались у районі Переволочної. Тут був ущент розгромлений німцями 76‑й кавалерійський полк майора Покровського.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2018, 11:05 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації