Вхід | Реєстрація

Газ імпортуватимуть за рекордно високими цінами

Газ імпортуватимуть за рекордно високими цінами

Середня вартість імпортного природного газу в травні залишиться на рекордній позначці, яка була досягнута в квітні, — понад 300 доларів за тисячу кубічний метр, що пояснюється зростанням цін на нафту на світовому ринку нафти, а також високим попитом на блакитне паливо в Європі. Такий прогноз кореспондентові висловив керівник консалтингової компанії на ринках енергоносіїв Exploration and Production Геннадій Кобаль.

— У травні в середньому Україна імпортуватиме газ за ціною вище 300 доларів за тисячу кубічний метр. Це пояснюється тим, що на сьогодні в країнах ЄС має місце дуже великий попит на газ. Їм необхідно заповнити підземні сховища, які спорожніли під час опалювального сезону, — сказав він.

Також експерт додав, що на сьогодні є певні проблеми в роботі газопроводів в ЄС — зв’язуючих ділянок (конекторів). Знижена пропускна здатність деяких з них штовхає ціни вгору.

— Ще один важливий фактор — це, звичайно ж, ціни на нафту. Їх зростання на тлі дій Білого дому штовхає ціни на інший найважливіший енергоносій — природний газ. Ціни на сировинних ринках дуже взаємопов’язані, — зазначив Кобаль.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2018, 16:10 | Полтавщина | Фінанси
1. Beri Mor / 17 травня 2018, 16:39
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Хто б сумнівався."То ли еще будет".Зате сьогодні хахли гасають в китайських вишиванках,як індіанці в резервації,на потіху піндосам.Блядь,вже весь світ сміється з таких д.олбойобів.
2. orakul / 19 травня 2018, 17:28
1.Beri Mor
«гасають в китайських вишиванках,як індіанці в резервації,на потіху піндосам.»

Таки да. Тільки вишиванка то спасіння. Виживуть ті, хто в вишиванках і шароварах, бо тільки їм нададуть притулок у резерваціях. Осередки створення резервацій вже намічені. Ось тут навіть Філон про це пише, можливо забезпечуючи прикриття тієї акції мовби дурістю чиновників. Раз автор читав Германа Гессе, то не може ж він не побачити очевидного. Чиновники просто так не дуріють, вони живуть за інструкціями і циркулярами. Посилання на exo.in.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації