Вхід | Реєстрація

Оздоровлення дітей: одні на річці, інші — у школі

Оздоровлення дітей: одні на річці, інші — у школі

14 травня на щотижневій нараді в голови райдержадміністрації говорили про підготовку до проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку. На це питання звітувались Оксана Червона, спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді і спорту, та Наталія Коваль, начальник відділу освіти.

Оксана Червона розповіла, що із загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років (3785 осіб) у Кобеляцькому районі заплановано забезпечити оздоровленням та відпочинком 1945. Тобто, 215 оздоровлюватимуть, 1730 — відпочиватимуть.

— Станом на 14 травня для придбання путівок у позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку заплановано використати кошти в сумі 270 000 гривень, — говорить спеціаліст сектору. — З місцевого бюджету 50 000 виділено відділу освіти на придбання путівок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 200 000 — райдержадміністрації для відшкодування частини вартості путівки в дитячі табори, 20 000 — з бюджету Лучківської сільради.

4 січня сектор направив листи головам виконкомів місцевих рад із рекомендаціями розробити програму «Оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують соціального захисту і підтримки» та виділити кошти на ці заходи. На сьогоднішній день надійшла інформація з Лучківської сільської ради щодо прийняття програми та виділення 20 000 гривень. Кобеляцька міська рада планує виділити 150 000. Також програму прийняли в Червоноквітівській сільраді. Шенгурівська, Сухинівська, Комендантівська, Жуківська сільські ради розглянуть це питання на наступних сесіях. Від інших виконкомів інформація не надходила.

Також із обласного бюджету отримано 302 602 гривні на відшкодування частини вартості путівки дитячим таборам.

З початку року спеціалісти сектору зареєстрували 71 заяву з питань оздоровлення та відпочинку дітей району. З них 43 надійшло від жителів міста, 28 — від мешканців сільських та селищної ради.
Протягом п’яти місяців 13 дітей, які потребують соціального захисту й підтримки, направлено на оздоровлення в столичні центри «Молода гвардія» та «Артек»: 5 дітей — жителі міста, 2 — Світлогірської сільської ради, 2 — Сухинівської, 1 — Вільховатської, 1 — Підгорянської, 1 — Озерської, 1 — Кунівської.

 

Білицьких дітей навчатиме французький волонтер

Як повідомила Наталія Коваль, під час оздоровчого періоду працюватиме 41 табір з денним перебуванням, у яких заплановано оздоровити 1730 учнів (46,5 відсотка від загальної кількості учнів), а саме: 29 таборів з денним перебуванням та 9 таборів праці і відпочинку при закладах загальної середньої освіти, 3 табори з денним перебуванням при закладах позашкільної освіти. На виконання наказу Департаменту освіти і науки ОДА, влітку працюватимуть мовні табори на базі Кобеляцького навчально-виховного комплексу №1, загальноосвітньої школи №2 та Світлогірської ЗОШ. У таборах з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах будуть проводитись заняття з іноземної мови. За рахунок фінансування агропромхолдингу «Астарта-Київ» планується організація роботи літнього мовного табору на базі опорного закладу «Білицька загальноосвітня школа №1» з 13 по 27 червня, де працюватиме волонтер Есмі Стейбл (Франція).

Для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, пільгових категорій виділено 132 500 гривень для придбання путівок в оздоровчі табори. Відпочинком у пришкільних таборах з денним перебуванням буде охоплено 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 578 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 30 дітей, які постраждали від катастрофи на ЧАЕС, 6 дітей, батьки яких загинули під час проходження служби в зоні АТО, 26 дітей, які виховуються в сім’ях внутрішньо переміщених осіб, 72 дитини з інвалідністю. Оздоровчий період планується розпочати з 29 травня, відпочинкові зміни триватимуть 14 днів.

Вартість харчування в таборах з денним перебуванням (1 дітодень) становитиме 25 гривень (15 гривень — бюджетні кошти, 10 — спонсорські й батьківська доплата). Усього на забезпечення оздоровлення в таборах з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах заплановано використати 640 тисяч: бюджетні кошти — 300 000, батьківська доплата, спонсорські — 340 000.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2018, 13:38 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації