Вхід | Реєстрація

«Літератори» учергове підкорили Полтаву

«Літератори» учергове підкорили Полтаву

Учасники громадської організації та обдаровані школярі побували в обласному центрі на заході з вшанування загиблих мешканців селища Лісок під час Другої світової війни.

Про деталі поїздки тижневику розповів голова спілки «Літератор» Леонід Митько:

— Наша громадська організація вже не перший рік співпрацює з полтавськими бібліотекарями. За запрошенням Лариси Митрофанової (директор дитячої книгозбірні) кобеляцькі «літератори» виступали в обласній бібліотеці для дітей, у літературно-меморіальному музеї Панаса Мирного, на обласному семінарі бібліотекарів у Кременчуці. Цього разу в мікрорайоні Лісок, поряд із Південним вокзалом, відбувався захід, присвячений місцевим жителям, які загинули в Другій світовій війні. Ініціатором його проведення виступила голова селищного комітету Зінаїда Абакумова.

У Полтаві побували учні навчально-виховного комплексу №1, які відвідують літературний гурток «Джерело», учні Будинку дитячої та юнацької творчості, котрі займаються в літературній студії «Сузір’я», та члени «Літератора».

Урочисте зібрання проходило на відкритій території, аби кожен бажаючий міг послухати виступи кобеляцьких талантів. Провела захід керівник літературних гуртків Леся Уткіна.

Спершу перед полтавцями виступили поети Олександра Коваленко з Перегонівки, Михайло Лисак із Жуків, кобелячанка Людмила Усенко. Також власні вірші прочитали учениці Дашківської школи Валентина Шагерманова і Марія Сотніченко. Їх односельчанин Олександр Черкаський продекламував гуморески. Драматичні твори з комічним сюжетом презентували брати Ярослав і Артем Кравченки. Свої вокальні здібності продемонстрували учні НВК №1 Вадим Товстоніжко, Вадим Буйнецький, Аня Явтушенко, Аня Соломко. Одинадцятикласник Ельчин Садаєв і викладач Людмила Дейнега виконували музичні твори на синтезаторі й акордеоні. Крім того, вірші декламували Яна Кісіль, Дарина Свячена, Юлія Туровська, Віка Федоренко і Ліза Гриценко.

— Виступами кобеляцьких талантів залишились задоволені всі присутні, — говорить Леонід Митько. — Організатори потурбувались про обід для гостей. Хочу подякувати райдержадміністрації за наданий автобус, а директору БДЮТ Галині Сабадир за те, що допомогла провести захід.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2018, 10:12 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації