Вхід | Реєстрація

Школа №2 компостуватиме харчові відходи

Школа №2 компостуватиме харчові відходи

Відеоролик про збереження природи, який відзняли в навчальному закладі, отримав схвальну оцінку в Міністерстві екології.

Протягом минулого місяця тривав збір заявок серед українських шкіл на участь у всеукраїнському екологічно-освітньому проекті «Компола». Це — спільний проект Міністерства екології та природних ресурсів та Міністерства освіти і науки, який направлений на підвищення рівня екологічної освіти й залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання.

Згідно задуму організаторів, у 200 закладах, які відповідають умовам конкурсу, встановлять компостери для переробки харчових відходів.

Основна мета проекту — дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички щодо відповідального споживання.

Сам проект «Компола» був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк. Їх ідею підтримали Міністр екології Остап Семерак та Міністр освіти Лілія Гриневич. Зараз проект уже успішно реалізований у 32 навчальних закладах в різних куточках України.

3 травня міністри оголосили результати еко-освітнього конкурсу. Серед 200 шкіл-переможців 7 — із Полтавської області. Однією з них стала Кобеляцька загальноосвітня школа №2.

Підготовкою до участі в конкурсі займалась учитель біології Світлана Остапенко. Педагог розповіла, що учасникам необхідно було записати відеоролик, спрямований на екологічну просвіту школярів. У своєму творіння учні 6–10 класів, у яких викладає Світлана Анатоліївна, закликали берегти природу.

— Учні нашого навчального закладу є активними учасниками різних заходів з благоустрою території міста, прибирають береги річок, — говорить педагог. — У школі вони вчаться сортувати побутові відходи. Для цього в класах є коробки, куди окремо діти викидають пластик і папір. Тепер настала черга навчитись, як із харчових відходів отримати органічне добриво.

У школах, які перемогли в конкурсі, до 1 вересня встановлять компостери для переробки органічних відходів із шкільних їдалень. Отриманим добривом учні підживлюватимуть дерева, кущі та квіти навколо навчального закладу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2018, 12:13 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації