Вхід | Реєстрація

Лелюхівка відзначила восьмий день народження

Лелюхівка відзначила восьмий день народження

6 травня жителі Лелюхівської сільської ради зібралися в будинок культури, аби відсвяткувати день свого населеного пункту.

Як розповів лелюхівський сільський голова Віталій Рой, восьмий рік поспіль день села святкується саме 6 травня:

— У Лелюхівці знаходиться Свято-Георгієвський храм. Тому на сесії депутати прийняли рішення відзначати це свято у день пам’яті християнського святого Георгія Побідоносця.

Зранку в храмі отець Миколай правив святкову літургію. А увечері всі бажаючі зібралися на святкування в будинок культури.

Захід з нагоди Дня села видався дуже цікавим і масовим. Крім мешканців Лелюхівки і Забрідок, на свято завітали гості з Нових Санжар, Драбинівки, Судіївки, Зачепилівки та інших населених пунктів. Підготовкою концертної програми займались директор будинку культури Ніна Синягівська та художній керівник Віталій Яценко. Урочиста частина тривали більше трьох годин. Усі концертні номери поставили місцеві артисти. Виступи були настільки цікавими, що глядачі увесь час залишались на своїх місцях.

Відкрили концертну програму вихователі та вихованці дитячого садочка. Вони підготували чотири номери. До речі, у цьому році дошкільний заклад святкує своє тридцятиріччя. Вокальний колектив «Черемшина» виконав музичну композицію в супроводі трьох бандуристів.

Ведучими заходу були учасниці колективу «Квітограй». Дівчата привітали гостей піснею про родину.

Далі Ніна Синягівська зробили невеликий екскурс у історію Лелюхівки. Вона розповіла, що в прадавні часи цю територію заселяли скіфські племена. На початку 2000‑х років у селі знайшли скарб з монетами. Тепер знахідка зберігається в Національному музеї історії України. Наприкінці 18 століття поряд із сучасним приміщенням Будинку культури була збудована церква, яка вражала своїми розмірами та красою.

Ведучі подякували військовим, які захищають східні кордони нашої держави, та вшанували пам’ять загиблих воїнів. Також із наступаючим Днем перемоги в Другій світовій війні привітали ветерана жителя Забрідок Володимира Федірця.

Кращих працівників різних галузей грамотами відзначили голова районної ради Геннадій Супрун і сільський голова Віталій Рой.

Не забули організатори поздоровити старійшин села, сім’ї, у яких народились діти, подружні пари, котрі відзначають цього року річниці перлинового і рубінового весілля. До речі, подружні пари Олега та Валентину Улянич, Олександра та Наталію Рой, Юрія та Віру Вільхову вітав і сільський голова, і їхні діти.
Танцювальний номер презентував дитячий колектив «Кралечки». Раїса Трипуз і Наталія Падалко підготували міні-сценку. Пісні виконували Микола Сауленко, Дмитро і Євген Бондаренки, Олег Гак, Віталій Яценко, Олександр Перерва. У одному з музичних номерів роль циганок-танцівниць виконали Світлана Мурза та Ірина Ларіонова.

По завершенню офіційної частини на відпочиваючих чекали дискотека і святковий салют.

Зі слів сільського голови Віталія Роя, на відзначення дня села з бюджету витратили 4 тисячі гривень. Також фінансову допомогу надали місцеві підприємці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації