Вхід | Реєстрація

Нескромний Супрун та зашифрована Коба

Нескромний Супрун та зашифрована Коба

Редакція «ЕХО» продовжує досліджувати декларації місцевих чиновників. Цього разу ми познайомимо наших читачів із статками і заробітками так званих перших осіб Нових Санжар та однойменного району.

Розпочнемо із однієї з найбільш цікавих декларацій. Її автором і виконавцем є голова Новосанжарської районної ради Геннадій Супрун. Після ознайомлення із цим документом одразу пригадуєш не зовсім політкоректний анекдот.

Діло було десь у роках «надцятих» минулого століття. Приходять до дідуся Леніна ходоки із Поволжя. І жаліються. Мовляв, дідусю Ленін, голодуємо ми. Поїли вже всю траву на полях. І резюмують:

— Ми так невдовзі, як вівці, мекати почнемо.

А дідусь Ленін щиро дивується і відповідає:

— Та невже? А ми вчора із Феліксом Едмундовичом (від автора: Дзержинський — ще один відомий дідусь–революціонер), бочку меду злопали і ні фіга не дзижчимо.

Чи дзижчить від зарплатного меду Геннадій Супрун, редакція «ЕХО», звісно, достеменно не дізнається. Але, аналізуючи його декларацію, стає зрозуміло, звідки з’являються дані про небачені раніше рівні середніх зарплат по Полтавській області та Україні. Як зрозуміло і те, що у декого в цій країні все «в шоколаді».

У 2018 році полум’яний адепт вчення Юлії Володимирівни Геннадій Супрун задекларував річну зарплату в сумі 384 тисячі 575 гривень. Якщо перерахувати на місяці, то виходить більше 32 тисяч. Непогано, чи не так? Навіть зважаючи на те, що декларують так звані «брудні» зарплати, із яких ще вирахують податки, а «на руки» людина отримує менше.

У минулому році голова Новосанжарської райради отримував значно менше. За рік «набігало» 175 тисяч. Тобто, протягом одного лише року зарплата Супруна зросла більше, ніж удвічі. Напевне, за курсом долара чоловік женеться. Невипадково ж (у тій же декларації зазначено) зароблені непосильною працею гроші він зберігає в доларах і євро. Непатріотичненько, але практично. Щоправда, тоді не зрозуміло, чому на всяких заходах Супрун у вишиванці з’являється, а не з ірокезом на голові та в убранні індіанця. Любителям американської валюти якось більше національний одяг їх аборигенів личить.

Ми вирішили порівняти зарплату Супруна із заробітками його колег з сусідніх районів. Висновок однозначний — на зайву скромність голова Новосанжарської райради не слабує. Так Володимир Кішінський, голова Кобеляцької установи із такою ж назвою, за рік отримав 189 тисяч, Світлана Горбачова із Царичанського району — 188 тисячі, Юрій Марченко із Козельщинської ради — 260 тисяч.

У принципі, описуючи заробітки Супруна, можна було б обійтися і без сарказму. Ну отримує чоловік «штуку баксів» у місяць, що тут поганого? Нехай би й усі так отримували. Але якось дивно виходить, що таку цілком достойну зарплату платники податків віддають чиновнику, який, по суті, нічого не вирішує, нічим конкретним не займається і ні за що не відповідає. Хоча ні — сесії скликає і проводить. Тяжка і висококваліфікована праця, що й казати.

Декларація голови Новосанжарської РДА Сергія Бульбахи відверто розчарувала. Нічого несподіваного, нічого цікавого. Можливо, якщо «покопатися»… Але на це, поки що, часу не вистачає.

Зарплата голови Новосанжарської адміністрації теж зросла (у порівнянні із 2016 роком). Але не так суттєво, як у голови райради. У 2016-му протягом року Сергію Бульбасі нарахували 131 тисячу гривень, протягом наступного — 171,517 тисячі. Його дружина, яка є приватним підприємцем, задекларувала річний дохід у сумі 1 мільйон 797 тисяч 912 гривень. Звичайно, це не є її «чистим» прибутком. Та все ж, сума суттєво більша, аніж зарплата чоловіка-держслужбовця. Крім того, Сергій Бульбаха задекларував 27 тисяч отриманої страхової виплати, 1200 гривень, отриманих у вигляді матеріальної допомоги як учаснику АТО, і сто гривень — як члену профспілки. Судячи із декларації, гроші голова Новосанжарської РДА тримає в готівці. Перевагу віддає вітчизняній валюті.

А ось голова Новосанжарської ОТГ Інна Коба здивувати зуміла. Точніше, здивувала її декларація. Під час її пошуку на сайті НАЗК ми набирали «Коба Інна Олександрівна». Але сайт видавав декларацію лише за 2016 рік. А «свіжої» не показував. Спробував один співробітник «ЕХО», другий, третій – результат був ідентичний. Немає декларації, і все тут. У голову мимоволі почали лізти різні думки. Невже посадовець не подала декларацію? Невже вона не знає, що за це передбачена кримінальна відповідальність. Що їй приховувати?

Але все виявилося простіше. Підказку надав один із новосанжарців. Він порадив набрати ініціали голови Новосанжарської ОТГ російською мовою. І декларація віддразу знайшлася. Чому Інна Коба користується російською мовою при подачі таких документів? Це – не принципово. У всякому випадку, порушення законодавства в цьому немає.

Заробітна плата Інни Коби, у порівнянні з 2016 роком, зросла. Звичайно ж, до Супруна їй далеко. Замість 112 тисяч гривень у рік голова ОТГ почала отримувати 175 тисяч. Гроші вона і її чоловік тримають у готівковій гривні.

У чоловіка Інни Коби задекларовані 7 земельних ділянок, які він орендує. Також у декларації зазначені легкові й вантажні автомобілі, трактори, причепи. Тобто – майже зразковий звіт. Адже більшість фермерів-депутатів і сільських голів чомусь «забувають» заносити в декларації все майно, яким вони користуються.

Далі ми спробуємо вивчити звіти голів ОТГ уже майже колишнього Новосанжарського району. А також виділимо додатковий час для того, аби перевірити, чи зумів хтось із колег в Україні переплюнути за зарплатою «скромного» Супруна, який за такі шалені гроші чимось там підкеровує.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2018, 16:55 | Нові Cанжари | Політика


1. Vlada82 / 29 травня 2018, 16:27
Коли почитала цю статтю в газеті то зразу подумала: добре шо Супрун не керує Філоненком, а то звільнив би його за таку критику, як Зінченка.
2. don / 11 червня 2018, 14:26
це ВОНА навчила його працювати
3. Vlada82 / 13 червня 2018, 12:41
2.don
«це ВОНА навчила його працювати»

Та ні, це Лебедин зі своєю командою посадив Супруна в це крісло, тепер він за шалені гроші "чимось там підкеровує", а фактично ніяк не керує і не впливає на життя району. Тепер понятно шо за такі гроші Супрун зріднився з регіоналами, шо говорить про продажність багатьох майданівців. Кажись тут якась підлабузниця називала Лебедина людиною з великою букви, хотя він просто людина з великим кошельком і повинен нести моральну відповідальність за подібних паразитів, яких привів до владного корита.
4. KatLebid63 / 24 червня 2018, 19:36
Лебідь Катерина Олександрівна. Обіцяла більше не писати коментарів, але мене знову провокують. Так, я завжди вважала Юрія Яковича Лебедина - Людиною з великої букви. Я вдячна йому за все, що він робить для людей. Він правильно підбирає кадри і команда у нього надійна. І таких як Зінченко йому давно треба було позбутися, я з ним працювала і добре його знаю. Колись він писав у газеті романи про «Чисту криницю», а тепер хай пише одні казки. Хай скаже, де подів апаратуру на радіо, яку ми шукали по всій Нехворощі, як дочку влаштував директором радіомовлення. Правильно що Віктор Петрович Сидоренко як депутат ініціював його звільнення, вважаю це справедливим. А «Дану» та «Владу» і всяких інших коментаторів ще раз прошу не провокувати і не зачіпати мене.
5. Vlada82 / 3 липня 2018, 13:10
Катерина Олександрівна, чи не забагато ви на себе берете? Ви упевнені шо бога за бороду схватили і вам позволено когось осуждати? Чи не замислювалися над тим шо "Чиста криниця" сама ж заказувала оті «романи» про себе? Я чогось думаю, шо так воно й було. Лебедин і Сидоренко не такі вже й святі і не стануть святішими від того, наскільки віддано будете лизати їм п"яти. Вам самій не гидко від таких особистих коментарів?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації