Вхід | Реєстрація

Кременчужанка Анастасія Ковальчук завоювала «срібло» на етапі Кубка світу з більярду

Кременчужанка Анастасія Ковальчук завоювала «срібло» на етапі Кубка світу з більярду

У Москві відбувся 2-й етап Кубка світу з більярдного спорту у "Вільній піраміді", за підсумками якого у жіночій першості (68 учасниць) кременчужанка Анастасія Ковальчук була близькою до тріумфу, але взяла "срібло".

Протягом турніру наша землячка перемагала: Наталію Кирпичникову (Самара, Росія) - 4:2, Євгенію Желдіну (Санкт-Петербург, Росія) - 4:1, Світлану Ставицьку (Раменське, Росія) - 4:2, Олександру Гізельс (Гомель, Білорусь) - 4:3, Світлану Максимову (Воронеж, Росія) - 4:0, Ганну Котляр (Київ, Україна) - 4:1, Дар'ю Михайлову (Красноярськ, Росія) - 4:1.

У фіналі (до 5-ти перемог) 19 травня Анастасія Ковальчук зустрілася з багаторазовою чемпіонкою світу з "Вільної піраміди" Діаною Мироновою (Москва). Їхнє протистояння "сплутало карти" організаторам змагань. За жіночим фіналом мали відбуватися спочатку фінал зі снукеру, а потім - чоловічий фінал із "Вільної піраміди". Та замість двох годин жіночий фінал тривав з 9-ї ранку аж до обіду і відбувся за повної програми — з усіх 9-ти партій.

Анастасія Ковальчук програла фінальний матч - 4:5, але це була дуже рівна та видовищна битва. Наша землячка програла перші дві партії (4:8, 0:8), потім перемогла у третій партії (8:3), у четвертій - програла (6:8), у п’ятій - перемогла (8:2), у шостій - програла (4:8). Рахунок у грі (до п'яти перемог) став 4:2 на користь росіянки, тож організатори турніру вже почали потихеньку готувати п'єдестал пошани. Однак кременчужанка затримала цю процедуру ще майже на три години. У сьомій і восьмій партіях Ковальчук здобула перемоги (8:4, 8:7). Рахунок у фінальному матчі став нічийним - 4:4.

Доля переможця вирішувалася в останній, за регламентом фіналу, партії - дев'ятій. Анастасія програвала - 3:6, потім зрівняла рахунок - 6:6 (спочатку влучним ударом, потім - блискучим дуплетом, коли одразу дві кульки влучили в одну й ту ж лузу!). Наша землячка двома наступними ударами (звісно, якби вони виявилися влучними) могла досягти тріумфу. На жаль, у цьому більярдному "овертаймі" влучнішою виявилася багаторазова чемпіонка світу росіянка Діана Миронова.

За своє "срібло" на етапі Кубка світу Анастасія Ковальчук заробила 130 тисяч рублів і 865 рейтингових очок, які одразу ж вивели нашу землячку, яка не змагалася на першому етапі Кубка світу, до топ-5 жіночого світового рейтингу 2018 року у "Вільній піраміді".


Автор: Ігор ЧЕРЧАТИЙ, «Полтава365»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2018, 12:39 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації