Вхід | Реєстрація

У безпритульних тварин з’явиться житло

У безпритульних тварин з’явиться житло

Ця історія про відповідальних і цілеспрямованих волонтерів, які мешкають у Кобеляцькому районі. Своїми діями вони доводять, що спільними зусиллями можна втілювати суспільно важливі ідеї.

Мова йде про членів товариства захисту тварин «Життя». Не шкодуючи особистого часу і фінансів, вони працюють над ліквідацією такого явища, як безпритульні тварини. Для цього волонтери забирають собак із вулиць, лікують і стерилізують їх, а потім роздають місцевим жителям. Лише за останній місяць волонтери знайшли домівку більш ніж для двадцяти дорослих собак і цуценят. Для цього вони подавали оголошення в тижневик, розміщували фото тварин у соціальних мережах і пропонували перехожим на ринку завести собі вірного друга. Активно допомагають волонтери і сім’ї Ковачів, які створили тваринний притулок удома.
Як розповіла Світлана Довгань, стерилізацію собакам проводять і в Кобеляках, і відвозять їх у кременчуцьку ветеринарну клініку «Яшма». Власним транспортом у медзаклади і майбутнім власникам тварин розвозить Ліза Бересток.

За допомогою волонтери звертались до міської і районної влади. Місто поки що надало десять будок і цепів для собак. Деякі позитивні зрушення відбулись у районній раді. Також члени громадської організації шукали допомоги в підприємців, які надавали різні суми для лікування й харчування тварин. Волонтери навіть знайшли будинок на території Кобеляцького району, який можна обладнати під притулок.

Нещодавно відбулась дуже важлива подія. Зі слів Ольги Заїки, один із кобеляцьких підприємців погодився придбати цей будинок. Та для того, аби притулок почав діяти, потрібні додаткові кошти. Двір слід обнести огорожею, для медикаментів треба купити морозильну камеру, обладнати операційну кімнату, де тварин лікуватимуть і стерилізуватимуть. Також знадобляться кошти на продукти харчування, медпрепарати, оплату ветеринарів і працівника притулку. У волонтерів уже є попередня домовленість з людиною, яка слідкуватиме за тваринами, і ветлікарем.   

Тому члени ТЗТ «Життя» звертаються до всіх небайдужих жителів міста й району з проханням допомогти у створенні й утриманні притулку. Завдяки появі такої установи, на вулицях міста стане значно менше безпритульних тварин. А всі бажаючі зможуть взяти собі з притулку надійного охоронця.

Волонтери обіцяють звітуватися за всі кошти, які вони отримають на тварин. Громадська організація  має власний розрахунковий рахунок: АТ «Полтава-банк»

р/р 26000153421001

МФО 331489

ЄДРПОУ 41006035

Отримувач – ТЗТ «Життя».

Також кошти можна передати особисто.

За більш детальною інформацією звертайтесь за номером телефону (095)223-43-81, Ольга


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2018, 09:19 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації