Вхід | Реєстрація

І вогнегасником оволоділи, і на концерті побували

І вогнегасником оволоділи, і на концерті побували

Минулого тижня в Ліщинівському будинку-інтернаті відбулося два заходи. У четвер пройшли практичні заняття з протипожежної охорони, а в п’ятницю артисти Кунівського сільського будинку культури виступили в установі з концертом.

17 травня в Ліщинівському будинку-інтернаті побували начальник районного сектору державної служби з надзвичайних ситуацій Юрій Гребенюк та інспектор Андрій Коваленко. На запрошення директора соціальної установи Анатолія Шкарбана рятувальники розповіли працівникам і мешканцям будинку-інтернату про правила роботи з вогнегасником і провели практичні заняття. На подвір’ї вони продемонстрували, як гасити вогонь цими технічними засобами. Для цього рятувальники імітували пожежу: підпалювали відра з горючими матеріалами. Кожен із присутніх спробував себе в ролі пожежника.

Зі слів Юрія Гребенюка, такі навчання є надзвичайно важливими, оскільки під час їх проведення люди здобувають практичні навики роботи з вогнегасником. І в разі незначної пожежі, вони зможуть загасити її, скориставшись технічним засобом.

Директор Ліщинівського будинку-інтернату Анатолій Шкарбан наголосив, що подібні заходи в установі проводяться систематично:

— Навчання проходять і працівники, і частина мешканців. Сподіваюсь, що нікому з них не доведеться потрапляти в такі надзвичайні ситуації. Але на практиці потрібно випробувати роботу з вогнегасником. Щоб при виникненні небезпеки, уміти локалізували вогонь. Навчання пройдуть усі працівники. І надалі, крім медичної книжки, у них обов’язково має бути відмітка про проходження практичного заняття з техніки безпеки та пожежогасіння.

 

У будинку-інтернаті виступили майже 40 артистів

Наступного дня в соціальну установу завітали таланти Кунівської сільської ради. Майже 40 артистів презентували півторагодинну розважальну концертну програму.

Як розповів завідуючий сільським будинком культури Ярослав Бояринов, до цього виступу артисти готувались дуже відповідально:

— На репетиції ми збираємось п’ять разів на тиждень. У цьому році кількість бажаючих брати участь у художній самодіяльності зросла з 16 чоловік до 37. Усі учасники є жителями Кунівської сільради. Наші артисти із задоволенням виступають у будинку-інтернаті. Тут нас завжди приймають дуже тепло і радіють кожному номеру. Звичайно, що виступаючим приємно, коли їм дякують оплесками і зустрічають оваціями.

У зв’язку з погодними умовами, концертна програма проходила в приміщенні. Бажаючих подивитись на виступи артистів було стільки, що вони ледве вмістились у просторому залі.

Виступаючі підготували вокальні, танцювальні номери, комічні сценки. Провела захід Марія Петрова, яка разом із Наталією Виноградовою і Ярославом Бояриновим готували кожен номер. Найдосвідченішою серед артистів була 70‑річна Ніна Сухорук, котра порадувала присутніх гуморескою. А найменші учасники художньої самодіяльності, чотирирічні Ніка Сербіна та Аріна Пархоменко, вміло заспівали і затанцювали.

По завершенню концерту директор будинку-інтернату Анатолій Шкарбан подякував артистам за виступ:
— Дякую за чудову програму. Ми багато років товаришуємо з вами і завжди раді бачити в нас. Сьогодні виступали наші працівники, діти та онуки працівників. І дуже приємно, коли батьки зі сльозами радості спостерігали за своїми юними артистами. І всі мешканці залишись дуже задоволені таким концертом.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2018, 10:36 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації