Вхід | Реєстрація

Військово-патріотичне виховання виходить на новий рівень

Військово-патріотичне виховання виходить на новий рівень

15–17 травня 2018 року в Бутенках відбулися навчално–польові збори юнаків та дівчат 11 класів опорного закладу «Бутенківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Ю. П. Дольд-Михайлика» під керівництвом учителя предмету «Захист Вітчизни» Миколи Дриги, які передбачені навчальною програмою.

Збори юнармійців розпочалися з облаштування табору та польової кухні. Протягом трьох днів допризовники навчалися військовій справі з таких дисциплін: стройової, тактичної, вогневої, саперної, тактичної медицини та військово‑прикладної тактичної підготовки.

Другий рік поспіль на військові збори бутенківських учнів завітав голова полтавської громадської організації «Юні десантники»  В’ячеслав Курган. Цього разу він прибув зі своїм вихованцем Максимом Місюренком, курсантом Одеського інституту сухопутних військ, для того, щоб надати теоретичну та практичну допомогу в проведенні навчань. Досить багато запитань було задано майбутнім захисникам з теми тактичної та вогневої підготовки. Юнаки продемонстрували знання щодо характеристики загальновійськового бою, видів вогню, маневру, способів пересування на полі бою та інше.

На завершальному етапі юнаки та дівчата в польових умовах практично обладнали бойові позиції та відпрацювали дії взводу, відділення в наступі та обороні.

Учні та їх вчитель Микола Дрига висловили вдячність інструктору В’ячеславу Кургану за те, що він знайшов час, щоб приїхати до них із Полтави. Крім того, що В’ячеслав поділився із юнаками й дівчатами своїм досвідом, він ще й забезпечив допризовників страйкбольною зброєю, шоломами та тактичними окулярами. Це спорядження одразу й використали під час навчального бою.

Випускники, маскуючись та маневруючи, могли знищити «ворога» на відстані 70 метрів при підтримці мінометної обслуги, ПТРК «Фагот», застосовуючи піротехнічні «розтяжки» та гранати, димові шашки і освітлювальні ракети.

Цікаво, що під час навчань дехто із жителів Бутенок не на жарт злякався. Люди пояснювали:

— Ми подумали, що на наше село напали терористи… Усе було, як у справжньому бою: з автоматними чергами, вибухами мін і снарядів.

Для старшокласників польові збори дали чудову можливість спробувати свої сили в різних видах військово‑спортивних змагань, отримати нові знання, вміння та навички.

Надзвичайні ситуації, катастрофи чи атака ворога не страшні тепер бутенківським «Побратимам».
Будемо сподіватися, що знання, набуті старшокласниками, знадобляться їм тільки в теорії — ніколи в практиці.


Автор: Дарина СТРЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2018, 19:37 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації