Вхід | Реєстрація

Допомагайте оточуючим, не роздумуючи

Допомагайте оточуючим, не роздумуючи

Досить часто доводиться чути від людей середнього і старшого віку, що сучасна молодь далеко не така, якими були вони. Мовляв, ні літній жінці сумку не допоможуть донести, ні прийдуть на допомогу, коли цього потребують оточуючі. І в головах у них лише комп’ютери й гулянки.

Подія, яка сталася з одним із кобеляцьких юнаків, заслуговує навіть на екранізацію. Її автору статті переповіли знайомі хлопця, хоча сам він був проти того, аби його ім’я та прізвище згадувались в історії. Юнак пояснив, що діяв так, як повинна повести себе в подібній ситуації кожна людина, незалежно від віку чи статі. І ніяких заслуг йому приписувати не потрібно.

А тепер — безпосередньо до самої події.

Як розповів Сергій (назвемо так кобелячанина), він навчається на першому курсі вузу. У п’ятницю після занять юнак вийшов з гуртожитку за дві години до відправлення потяга, яким мав їхати додому. Щоб скоротати час, Сергій вирішив прогулятись вулицями міста. Проходячи через майже безлюдний квартал, кобелячанин звернув увагу на дівчину, котра йшла попереду.

— Спершу вона почала стишувати кроки, а потім упала на асфальт, — згадує Сергій. — Я підбіг до неї. Дівчина була непритомною, із носа в неї йшла кров. Привести до тями мені її не вдалося. Тоді я викликав швидку допомогу. Доки чекав на медиків, вирішив знайти у її мобільному телефоні номер когось із рідні, аби встановити можливу причину втрати свідомості. Та не зумів розблокувати гаджет.

Медики, які прибули на місце виклику, привели дівчину до тями. Та пояснила, що її зачепив автомобіль. При обстеженні лікарі з’ясували, що дівчина хворіє на виразку шлунка. Від удару автомобіля у неї відкрилась внутрішня кровотеча. Сергій вирішив супроводжувати випадкову знайому в лікарню. У медзакладі стало відомо, що дівчині терміново потрібне переливання крові. Юнак здав аналіз і виявилось, що у них в обох І група. Тому Сергій став донором.

Уже дорогою в Кобеляки йому зателефонували батьки потерпілої і подякували за допомогу.

— Нічого особливого в цьому не бачу, — зізнається Сергій. — Сподіваюсь, що дівчина вже одужала і добре себе почуває. Якщо стану свідком чогось подібного, то, не роздумуючи, прийду на допомогу.

Сергію 19 років. Своїми діями юнак показав, що він здатен на дорослі вчинки. Так природою закладено, що наступні покоління значно прогресивніші і розвинутіші. Інакше людство просто зникло б з лиця Землі.
Отож, будьте чуйнішими, допомагайте оточуючим, не роздумуючи. Так само, як це зробив Сергій. Можливо, ви також з’явитеся у потрібну хвилину і врятуєте чиєсь життя.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2018, 09:10 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації