Вхід | Реєстрація

Останній дзвінок на Приоріллі

Останній дзвінок на Приоріллі

Свято останнього дзвоника в усіх школах Приорілля відбулося 25 травня. Кореспондети тижневика «ЕХО» у цей день побували в найбільшій школі Царичанського регіону — опорній, а також, Преображенській ЗОШ.
8‑ма година ранку. Шкільне подвір’я вже велелюдне та гамірне. Воно гуде дитячими і дорослими голосами. Лунає музика. Школярі шикуються по периметру навколо місця проведення урочистого заходу. Позаду стоять батьки, близькі, рідні учнів. Як правило, на святі останнього дзвоника підводять підсумки за рік і прощаються з одинадцятикласниками. Для шкільної малечі настають літні канікули, а для старшокласників — пора іспитів.

Головні винуватці свята — випускники. Тож після привітальних слів ведуча запрошує на лінійку одинадцятикласників. Шеренгу очолюють класні керівники Тетяна Жарікова та Наталія Китайгора. Цього року опорна школа в доросле життя проводжає 34 випускника. Загальна кількість випускників у Царичанській громаді —57 осіб.

У ході заходу одинадцятикласників та весь шкільний загал вітали директор школи Таїсія Рашевська, запрошені очільники району і громади, депутат обласної ради Гошгар Мухтаров. Була оголошена хвилина мовчання на честь загиблих у війнах. Поклали квіти до Меморіалу Слави. Вручали квіти присутнім ветеранам педагогічної праці, грамоти і подяки кращим учням, вчителям, батькам. Лунали пісні та вірші. Першокласники подарували випускникам 2018 року символічні паперові літачки, які вказуватимуть їм життєві орієнтири. Одинадцятикласники виконали свій останній шкільний вальс та запальне сучасне танцювальне попурі. Команда–переможець гри Сокіл («Джура») «Орільські джури» у яскравих українських костюмах представили видовищний театралізований номер. Далі на тлі мелодії випускники школи передали традиційний факел знань десятикласникам. Після того, як пролунав останній дзвоник у руках першокласниці і юнака–випускника, право зробити коло пошани і першими вийти з лінійки надали учням 11-х класів.

На цьому свято не закінчилося. Учні, батьки, учителі робили світлини на згадку, а потім розійшлися по класах на класні години.

Далі ми їдемо на свято в Преображенську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Саме приміщення школи невелике, але скрізь вражає охайність, доглянутість, починаючи зі шкільного подвір’я і кінчаючи навчальними кабінетами. Школа і подвір’я святково прикрашені. Перед ґанком школи вже вишикувалися учні, учителі, батьки. Зустріла гостей, представників селищної громади та газетярів, директор закладу Тетяна Кудрявцева. Педагог сказала немало теплих слів на адресу шкільного загалу та випускників. Цього року їх шестеро, але які вони усі талановиті! Це ті одинадцятикласники–випускники, про яких ми неодноразово писали. Вони — учасники театрального гурту «Ліра» та пожежної команди «Палаючі серця». Вони — переможці зонального етапу 24 Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників і обласного дитячо — юнацького фестивалю «Z — ефір». Крім того, старшокласники — постійні переможці шкільних та районних олімпіад з навчальних предметів. Як зазначила очільник школи, «випускники — 2018 — це гордість і надія школи». Дехто із винуватців свята має намір вступати до вишів із пожежного фаху, а єдиний хлопець серед дівчат–випускників Стас Мухін планує обрати професію актора.

Понад годину на святі останнього дзвоника адміністрація школи та почесні гості вручали кращим із кращих грамоти, подяки, квіти. У закладі навчається близько 90 учнів. Лунали привітання від маленьких школяриків, співали пісні, танцювали. Концертна програма була насичена і різноманітна. Від місцевого фонду «Турбота», куди докладають зусилля і мешканці села, діткам на шкільний майданчик подарували іграшки та спортивний інвентар. Преображенська школа в Царичанській громаді є однією з найкращих.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації