Вхід | Реєстрація

День народження «Надії»

День народження «Надії»

Нещодавно учасники клубного формування відзначили 13‑і роковини від дня свого заснування. Клуб за інтересами «Надія» був створений у травні 2005 року при Царичанському будинку культури.
Перший захід був присвячений жінкам–фронтовичкам. На зустріч зійшлися до 30 чоловік. На сьогодні клуб налічує близько 80 «надійчан». Його учасниками являються пенсіонери не тільки з Царичанки, а й з усіх куточків Приорілля, а також Петриківки та Кобеляк.

Люди, котрі виходять на заслужений відпочинок, досить часто стають непотрібними суспільству, яке стрімко розвивається і постійно працює. Незвичний статус пенсіонера, спокійне життя для активної, ще не старої людини, яка звикла знаходитися в трудовому колективі і працювати, стає неприйнятним життєвим випробуванням, вразливим психоемоційним стресом та іншими чутливими моментами. Майже кардинально змінюється спосіб життя. Добре, якщо такі люди не губляться, направляють свою енергію в інше русло: на онуків, хобі, нові захоплення, щось планують, втілюють нереалізовані мрії у життя. А буває і навпаки, коли людина осіннього віку депресує, тужить за роботою, відчуває свою непотрібність. Та як би літня людина не відчувала турботу родини, клопоталася за онуками чи віддавалась улюбленій справі, їй не вистачає спілкування з ровесниками, яскравих вражень, емоцій, виходу в інший, незвичний, простір. У якійсь мірі пенсіонер почувається самотнім. Тому такі творчі формування, як клуби за інтересами, і заповнюють прогалини в житті людини поважного віку. Учасники клубу відчувають, що вони комусь потрібні, вони можуть невимушено спілкуватися у колі однолітків, у них з’являється можливість реалізувати свої здібності, які виявляються у зрілому віці, вони молодіють душею, а самотні нерідко знаходять собі пару. За багаторічними спостереженнями керівника «Надії» Олени Сульжик, пенсіонери, за великим рахунком, не дуже потрібні й державі. І це, на жаль, реалії сьогодення. Людям поважного віку хочеться уваги до себе і доброго слова, свята, позитивних емоцій, а не сірих буднів. Ті духовні потреби, яких не вистачає у житті, «надійчани» отримують у клубі «Надія».

На святковому заході для присутніх влаштовали цікаву концертно-розважальну програму. Теми програм були присвячені любові, миру, доброму відношенню до оточуючого світу, Дню перемоги у Другій світовій війні, Дню матері тощо. Постійний меценат клубу «Надія» Гошгар Мухтаров допоміг придбати для присутніх солодощі, напої та інші смаколики. А голова Царичанської ОТГ Геннадій Сумський після привітальних слів вручив учасникам подарунковий набір для чаювання. Ансамбль народної пісні «Дівчата», який уже понад 10 років функціонує при «Надії», виконав кілька пісень. Багато учасників клубу і ансамблю являються членами районної ветеранської організації.

Та найголовніше, що у святкуванні 13‑річної дати брали участь два покоління: молоде і зріле. Два покоління дарувало радість спілкування одне одному через пісню, вірш, танець, театр. І це було навзаєм. У гості до «надійчан» завітали і керівники козацького полку імені Павла Семенова Михайло Сензюк, Анатолій Пукас, голова ветеранської організації Іван Петрушевський.

Свято створювали соліст Центру культури та дозвілля Сергій Сідак, десятикласниця Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлана Мітлицька, театральний колектив «Ліра» з Преображенки, дитячий танцювальний колектив з Ляшківки «Перлина», вчителька початкової ланки Ляшківської ЗОШ Інна Остапенко, учні цієї школи Евеліна Мовчан, Тетяна Дяченко, активні учасники художньої самодіяльності «Надії» Марія Злюча, Лідія Костильова, Тетяна Дідусенко, Любов Булахова, Валентина Канцевич. Вела програму і співала керівник «Надії» Олена Сульжик. Від свого імені та учасників клубу керівник висловлює вдячність за співпрацю музичному керівнику ансамблю «Дівчата» Юрію Шульзі.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації