Вхід | Реєстрація

Дитяче свято відзначали два дні

Дитяче свято відзначали два дні

Цього року районна і міська влада влаштували для дітей кілька заходів. 1 червня День захисту дітей святкували на літній сцені, поряд із Центром культури і дозвілля, 2‑го — у мікрорайоні Заворскло.

 

Малюнок на асфальті, святкова колона і грамоти

Районний захід традиційно розпочався малюнком на асфальті. Дітвора зібралась на вулиці Касьяна, аби продемонструвати свої художні задатки.

Конкурс оцінювали викладач дитячої музичної школи Оксана Виноградова, художник-оформлювач РЦКД Людмила Салогуб та художник музею літератури і мистецтва Юлія Руденко, майстер Петриківського розпису Світлана Кравченко та троє батьків із числа присутніх.

Доки юні художники малювали, їх розважали ансамбль «Акварелька», Євстафія Карюк, Тимур Скакун, дует баяністів музшколи та інші творчі діти. Після їх виступів на імпровізованій сцені з’явились герої мультфільму «Маша і Ведмідь», які провели для дітей кілька рухливих ігор. Їх розвагам спробували завадити Розбійниця і Пірат, але згодом і вони прийнялись влаштовувати для присутніх забави.

Кожного конкурсанта привітала голова райдержадміністрації Таміла Шевченко та разом з казковими героями вручили їм солодкі подарунки.

По завершенню конкурсу вулицями Шевченка і Касьяна пройшла святкова колона дітей, які тримали прапорці, квіти і повітряні кульки. Попереду — найменші вихованці Будинку дитячої і юнацької творчості несли логотип закладу, за ними підлітки розгорнули великий державний прапор. Колона рухалась під чіткий бій барабанщиць.

Із початком літніх канікул і святковим днем дітей привітали голова РДА Таміла Шевченко, голова райради Володимир Кішінський та начальник відділу освіти Наталія Коваль.

Спершу посадовці нагородили переможців конкурсу «Малюнок на асфальті». Далі відзначили учнів шкіл за високі досягнення, вагомі творчі здобутки та перемоги в обласних і всеукраїнських конкурсах.

Ведучі ознайомили учасників заходу зі святковою програмою, яку підготувала казкова країна Дитинства. Для дітей працювали майданчики, де на них чекали веселі розваги, спортивні конкурси, забави, різноманітні майстер-класи, цікаві заняття, атракціони та інші сюрпризи.

Крім того, творчі дитячі колективи району підготували для своїх ровесників концертну програму.
За підрахунками організаторів, на святі побувало більше тисячі дітей.

 

Справжній фурор на відкритті екопарку

Наступного дня свято для дітей влаштувала Кобеляцька міська рада. У районі Заворскло, на території колишньої кінноспортивної школи, відкритий екопарк з великою кількістю тварин і птахів. Подивитись на мешканців парку зібралось надзвичайно багато дорослих і малечі. Поряд із екопарком міська рада встановила дитячий майданчик і міні-футбольне поле. Вихованці Віктора Білорибця провели матч відкриття.

Зі сцени всіх присутніх привітав міський голова Олександр Копелець. Він розповів, що ідея створити екопарк виникла після того, як районна рада передала їм залишки кінноспортивної школи. 22 депутати із 26 підтримали будівництво парку. На це вони виділили 200 000 гривень. Також 150 000 залучені з обласного бюджету в рамках програми розвитку сільського туризму.

Після урочистого перерізання стрічки більше 20 хвилин знадобилось для того, аби всі могли потрапити всередину екопарку.

Усього в парку мешкають 131 птах (папуги розелли, хвилясті папуги, різноманітні голуби, качки, індійський павлін, страус ему, сова сіра, лелека, лебеді), близько 40 риб, 9 черепах і 52 тварини. Є тут дикобрази, річкові візони, скунси, єноти, руді білки, лисиці чорно-бура і полярна, мавпи купуцини, кури, індики, вівці й кози різних порід, дикі свині.

Подивитись відвідувачам дійсно було на що.

Неподалік парку працювали різноманітні розваги й атракціони. Тобто, сумувати не доводилось нікому.
Нагадаємо, що екопарк створений як комунальне підприємство Кобеляцької міської ради. Наразі парк відвідують учні зі шкіл району, які перебувають на оздоровленні в закладах освіти. З подальшим графіком роботи підприємства міська рада поки що не визначилась. Також невідомо, чи потрібно буде сплачувати кошти, аби побувати в екопарку.

P.S. І начебто треба похвалити міську владу за відкриття такого парку. Але ж... У всьому світі тваринам, яких тримають у неволі, намагаються створити умови, максимально наближені  до їх природних умов існування. А мешканців екопарку закрили в невеликі клітки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. orakul / 8 червня 2018, 07:24
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації