Вхід | Реєстрація

Трішки про карму

Трішки про карму

Думаю, що практично всі більш-менш освічені люди чули таке слово, як карма. І навіть хоча б приблизно мають уявлення про значення цього терміну. У багатьох східних релігійних та філософських вченнях дещо по-різному трактують сенс карми. Але всі сходяться в одному — за все зроблене і незроблене в цьому і наступних життях доведеться заплатити. Звичайно, мова тут іде не про гроші.

Автору більше до вподоби буддійське трактування карми. Якщо зовсім просто, то згідно з ним, які-небудь наслідки матимуть лише зумисні діяння. Погодьтеся, що ми постійно щось робимо, інколи — завдаючи цим дискомфорт, а то й проблеми людям чи іншим істотам. Але при цьому далеко не завжди маємо намір завдати комусь зло спеціально. «Ну, так вийшло» — чули ж такий вираз. Або із класики — «Хотіли — як краще, а вийшло — як завжди».

Чому згадав про карму? Днями стався цікавий і вельми повчальний, на мою суб’єктивну думку, випадок. У газеті вийшло оголошення про продаж товару. Якого — не скажу, щоб історія не здобула продовження і ще хтось не почав псувати свою карму.

Через кілька днів після виходу газети у світ автору зателефонував чоловік, представився помічником народного депутата України і повідомив, що в оголошенні був вказаний номер мобільного нардепа. І тепер йому, чоловіку зайнятому, почали телефонувати різні люди й цікавитися ціною товару, який він, звичайно ж, не продає. Помічник нардепа попрохав вияснити, хто дав це оголошення.

Ми спробували. Не вийшло. Встановити особу автора оголошення не було можливості. Навіщо той невідомий чоловік це зробив? Важко дати однозначну відповідь. Можливо, то був не надто розумний жарт. Можливо, таким чином нардепа намагаються вивести з психологічної рівноваги політичні опоненти. У політиці ще й не на таку підлість люди йдуть.

А може бути й таке, що взагалі ніхто нікому нічого поганого робити не прагнув. А просто при наборі оголошення чи під час телефонної розмови, коли його диктували, сталася помилка. Хтось недочув або переплутав одну цифру і все — номер інший. Хоча остання версія, на мою думку, є найменш вірогідною, але в житті буває по-різному.

Ну сталося, то й сталося. Буває таке. Нечасто, але буває. Та більш цікавим є продовження історії.

Через кілька днів на мобільний автора телефонує незнайома жінка. І запитує про товар із оголошення. І розповідає, що спочатку звернулася за вказаним у газеті номером. Але… Цитата: «Той чоловік порадив дзвонити на ваш номер».

Тобто, виходить, що розлючений нардеп, який став жертвою чи то свідомої провокації, чи невдалого жарту, не придумав нічого кращого, аніж таким чином помститися. І вказав номер працівника «ЕХО». Він, номер, не є таємницею.

«Розумно», що й казати. Око за око, зуб за зуб. Іншу щоку ніхто підставляти не збирається. За цією ж логікою автор статті мав би натякнути, який саме товар «продає» нардеп. І цим продовжити дурнувату і не надто добру історію з оголошенням.

Але я не зроблю цього. Для карми погано. Адже це буде вже нова помста, отже  — свідоме зло. А воно повернеться. І дуже швидко.

Усвідомлюю, що дехто із не надто розумних читачів може використати наведений приклад і таким же способом потролити сусіда, знайомого, людину, яку недолюблює.

Шансів «вирахувати» такого жартівника практично немає. У нас, у людей, немає. Але від карми не втечеш. Свідомо зроблене зло повернеться. У християнстві про це пишуть по-іншому. Але сенс, як і у всіх світових вченнях, — схожий.

А ось нардеп, судячи з його реакції, ні в якого Бога не вірить, ні у Христа, а тим більше — у Будду і карму. У церкву «на Паску» ходить. Але із вірою в Бога те ходіння ніяк не пов’язане.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2018, 09:11 | Полтавщина | Редакційна
1. orakul / 10 червня 2018, 07:40
Питання по карму надто хвілософське, не для українців. А насчет "пожартувати", так таки над цим треба подумати. Наприклад, можна дати обяву про надання безкоштовних пігулок від шизохренії усім учасникам майдану і написати номер телефону Супрун. Можна продавати дешевий бронежелет чи оптичний приціл і дати телефон, наприклад, Парасюка. А вже що до Рекиного телефону, так до нього можна купу питань придумати. І це було б справедливо. Не треба боятися якоїсь там карми, від такого карма, якщо вона справді існує, може бути лише позитивною. Взагалі-то питання про карму дуже серйозне і воно не для укромізків, це якщо в суть явища вникати і ніхто не дасть про це писати. Просто так разсуждать - можна. А по суті - ні. На карму можна все списувати, ну як на бога, чи як на нечисту силу. Українцям тільки дай, так вони у всьому карму звинуватять, і в майдані також і в бідах своїх. Хоча.... вАпрос кАнешно інтєрєсний. А "теснимые и гонимые" так ті карми не визнають, бо тоді по Філоновій теорії вони будуть винні навіть у холокостах. Капець! Реакційна теорійка.
2. Гнатович / 10 червня 2018, 23:02
==А ось нардеп, судячи з його реакції, ні в якого Бога не вірить, ні у Христа, а тим більше — у Будду і карму.==(с)

Да прям, тоже мне «мстя» - переадресовал звонок.. ути-пути, какой Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО» нежный. Посмотрел бы я на Филоненка, если бы его по 100раз на дню за@бывали звонками типа "почом ваша коза?"

Судя по истерике, автор таки знатно пуганулся.
Мдя, прям не статья, а стенания чеховского ново_Червякова, чихнувшего на лысину генералу/нардепу))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації