Вхід | Реєстрація

Про виплати, оздоровлення і навчання пільговиків

Про виплати, оздоровлення і навчання пільговиків

4 червня на апаратні нараді в райдержадміністрації обговорили шляхи реалізації державної політики в галузі соціального забезпечення та соціального захисту населення в Кобеляцькому районі. На це питання доповідала завідувач Управління соцзахисту населення Зоя Петренко.

Відповідно до Указу Президента, учасникам АТО надається першочергове право на санаторно-курортне лікування та на своєчасне отримання державних соціальних гарантій. Це відбувається за принципом «Єдиного вікна». Тобто, для вирішення всіх проблем колишніх військових управління співпрацює з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районною лікарнею, Центром первинної медико-санітарної допомоги, військовим комісаріатом, центром зайнятості, бюро правової допомоги. Для отримання пільг з оплати житлово‑комунальних послуг, пільговикам достатньо подати в управління відповідні документи, без необхідності додаткового звернення до всіх підприємств‑надавачів. Такі послуги надані 129 інвалідам війни, 669 учасникам бойових дій, 19 членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників АТО.

— Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників АТО користуються пільговою знижкою з оплати за ЖКП,  у розмірі 50 відсотків у межах соціальних норм за рахунок коштів субвенції з держбюджету, та додатковою 50‑відсотковою пільгою за рахунок міського та сільських бюджетів, — пояснила Зоя Петренко.

Також виконуються державні програми щодо соціального захисту учасників АТО та членів сімей загиблих, осіб з інвалідністю, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО з держбюджету виділено 191 888 гривень. Із них — 35 148 використано для навчання 8 учасників бойових дій за спеціальністю водіїв категорій «А», «В», «С» та «СЕ», 114 604 — на санаторно-курортне лікування постраждалих учасників АТО.

15 колишніх військових можуть отримати санаторно-курортне лікування в санаторіях «Орізонт», «Псьол», «Дніпро-Бескид», курорті «Куяльник», медцентрі «Нові Санжари».

На соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у держбюджеті передбачено 82 622 гривні. А саме: на санаторно-курортне лікування — 47 655, на виплату додаткової відпустки 6 особам — 11 370, на виплату одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, 188 особам — 21 600.

Сім чорнобильців отримають санаторно-курортне лікування в медцентрі «Нові Санжари», санаторіях «Псьол», «Бердянськ», підприємствах «Курорти Приазов’я», «Трускавець».

На пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у рамках обласної програми на 2013–2020 роки виділено 37 847 гривень. Із них: для придбання медикаментів 116 особам — 25 847 та для забезпечення зубопротезуванням 9 осіб — 12 000.

Відповідно до районної програми на 2013–2020 роки, яка розповсюджується на вищеперелічені категорії, двом членам сімей учасників АТО, які перебувають в скрутному становищі, надано одноразову допомогу на загальну суму 5000 гривень.

У 2018 році з районного бюджету додатково передбачено 60 500 гривень на разову адресну допомогу, матеріальну допомогу на харчування дітей та життєво необхідні медикаменти.

Станом на 30 травня одноразову матеріальну допомогу в сумі 7000 гривень надано 10 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2018, 12:26 | Кобеляки | Суспільство


1. orakul / 10 червня 2018, 21:23
"На заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації постраждалих учасників Революції Гідності.." І хто мені внятно пояснить, що це воно таке "постраждалі учасники Революції гідності"? Капець! Та на неї йшли вже хворі на голову. І ніяка ім реабілітація не допоможе доки не повикидають телевізори.
2. orakul / 10 червня 2018, 22:36
Усі мовчать... Ну, ну... На Колиму їх треба на реабілітацію. Через них розвалилась країна, загинули тисячі людей, мільйони людей покинули країну, мільйони померли від голоду і хвороб... І нам зараз вішають лапшу про якусь "депортацію народів" Сталіним. Сталін під війну на Мальдіви не їздив і навіть з Москви не виїздив.
3. Гнатович / 10 червня 2018, 23:21
ЯКа там рэабилитация кастрюль?, как обычно, распил коштив и несколько костей - прикормленным шакалам для отчетности

2.orakul
«На Колиму їх треба на реабілітацію»

Накуй они там сдались? Пусть пистуют пшекам жёппы мыть
4. orakul / 11 червня 2018, 07:46
3.Гнатович
«ЯКа там рэабилитация кастрюль?, как обычно, распил коштив »

Я розумію що розпил коштів, але до чого тут кастрюлі? Пиляли б без них. Нафіга народ смішити? Ну є ж там учасники війни, чорнобильці, афганці.. на яких вони давно ... поклали. Ні, пля, давай ще придумаємо учасників реголюції гідності... Ну це капець. Вони розвалили країну, привели кагал до влади... Дякуючи їхній реголюції загинуи і гинуть тисячі людей? мільйони поїхало з України звільняючи землю для майбутніх хазяїв.. і їм за це реабілітація... Та із-за них 90% народу зробили шизофреніками. Це народ тепер потребує реабілітації а не реголюціонери. Їм як з гуся вода. Вони що тоді кричали СУГС, що зараз кричать, їх ніхто не вилікує. Народ треба рятувати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації