Вхід | Реєстрація

Шість закладів вищої освіти Полтавщини увійшли до рейтингу «ТОП-200 Україна» – 2018

Шість закладів вищої освіти Полтавщини увійшли до рейтингу «ТОП-200 Україна» – 2018

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентували новий рейтинг академічних закладів вищої освіти (ЗВО) «ТОП-200 Україна» – 2018.

Методика проекту «ТОП-200 Україна» базується на використанні даних прямих вимірів та експертних думок. Незмінним базисом методики залишається загальний набір індикаторів для університетів різних типів, що дозволяє порівнювати результати діяльності. Так, діяльність ЗВО оцінюється за допомогою інтегрованого індексу – Iз, який містить три комплексні складові:

  • Iнп – індекс якості науково-педагогічного потенціалу;
  • Iн – індекс якості навчання;
  • Iмв – індекс міжнародного визнання.

Цього року, як і минулого, до рейтингу «ТОП-200 Україна» увійшли шість ЗВО з Полтавщини – п’ять з Полтави: Українська медична стоматологічна академія, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Полтавська державна аграрна академія, Полтавський університет економіки і торгівлі, Полтавський національний педагогічний університет імені Володимира Короленка та Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського.

– Приємно, що заклади вищої освіти Полтавщини утримують позиції в рейтингу «ТОП-200 Україна». А це означає, що показники якості навчання, науково-педагогічного потенціалу та міжнародного визнання наших закладів щороку зростають. А значить, реформа освіти на Полтавщині впроваджується ефективно, – зазначила Олена Харченко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.

Експерти зазначають, що більшість українських університетів щороку покращує показники за усіма напрямками своєї діяльності. Не зважаючи на зростання конкуренції на ринку освітніх послуг, ЗВО України активніше впроваджують інноваційні підходи до навчального процесу і наукової роботи, налагоджують співпрацю з зарубіжними партнерами та світовим науковим співтовариством.

Проте головним недоліком українських ЗВО так і залишається недостатня інформаційна відкритість.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації