Вхід | Реєстрація

Рахують метри і мільйони. Міст розвалюється

Рахують метри і мільйони. Міст розвалюється

Історія з блокуванням автодороги між Новими Санжарами і Руденківкою через кілька днів отримала своє продовження. Злощасну дорогу в присутності громадських активістів обстежили чиновники і запрошені фахівці.

У обстеженні взяли участь заступник голови Новосанжарської ОТГ Валентин Івашина та представники РДА і райради Рита Верба, Олександр Мокляк, місцеві депутати. Та все ж не вони були головними дієвими особами. По великому рахунку, участь названих чиновників та депутатів у заході була суто декларативною. Могли б обійтися і без них. Головною дієвою особою став запрошений фахівець з утримання доріг Володимир Ширай. Саме він складав дефектний акт, а перед тим заповзятливо переміряв самохідною рулеткою довжину і ширину дорожнього покриття. Чиновники лише ходили за фахівцем і озвучували цифри. Оце — мільйон, оце — ще один мільйон.

Сам же Ширай, як фахівець, категорично відмовився називати будь-які цифри щодо вартості ремонтних робіт. Він пояснив:

— Моя функція тут — зробити необхідні заміри, а також висновки щодо стану дорожнього покриття. Можливо, мостової споруди. Називати суми, які необхідно виділити на ремонтні роботи, не входить до моєї компетенції. Та й некоректно це. Цифри мають озвучити проектанти та підрядники. Скажу тільки, що один лише ремонт дорожнього покриття на мостах проблеми не вирішить. Асфальт можна покласти новий, але руйнування мостової споруди після цього не припиниться.

Заступник голови ОТГ Валентин Івашина, у свою чергу, пояснив, що цей захід є реакцією влади на виступ активістів. Він сказав:

— Ми й самі прекрасно знаємо про жалюгідний стан мосту і дорожнього покриття. Але люди вчергове нам і представникам виконавчої влади районного й обласного рівня про це нагадали. Це добре, коли громадськість виявляє активність. Але зрозуміло, що однією акцією протесту питання не вирішиш. Ми складемо відповідні документи, із ними поїдемо в Полтаву і там будемо аргументувати необхідність виділення коштів на ремонт мостів і доріг.

Через кілька днів після обстеження Валентин Івашина повідомив редакцію, що ямковість на досліджених 1120 метрах дороги складає 58 відсотків. При таких показниках не може бути й мови про поточний ремонт. Необхідні або реконструкція, або капремонт.

А ще пізніше в деяких місцевих ЗМІ з’явилася інформація, озвучена головою РДА Сергієм Бульбахою, про те, що на ремонт мосту виділять півтора мільйони гривень.

Під час телефонної розмови Сергій Бульбаха уточнив, що 4  мільйони 472 тисячі мали використати на ремонт всієї дороги Нові Санжари — Руденківка. Півтора мільйони підуть на міст через Ворсклу. На іншу мостову споруду використають близько мільйона. За його словами, голова ОДА Валерій Головко дав доручення чиновникам контролювати виділення коштів на ремонт мостів. Ймовірно, ремонт розпочнеться в другій половині липня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2018, 10:59 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації