Вхід | Реєстрація

Не довіряйте продавцям в інтернет-мережі

Не довіряйте продавцям в інтернет-мережі

Принаймні, якщо ви вирішили придбати якісь товари через всесвітню мережу, не повідомляйте свої дані та не перераховуйте гроші заздалегідь.

3 червня до чергової частини Новосанжарського відділення поліції надійшла заява від жительки Руденківки. Жінка повідомила, що цього дня її ошукала невідома особа, яка нібито хотіла придбати кондиціонер. Жителька Руденківки розмістила об’яву на онлайн-майданчику для оголошень про продаж пристрою для охолоджування повітря. Шахрай у розмові шляхом обману та зловживання довірою, під приводом купівлі кондиціонера, заволодів грошовими коштами з її банківської карти. У результаті жінка позбулась 15 400 гривень. По цьому факту проводиться перевірка. Вирішується питання про внесення цієї події до Єдиного реєстру досудових рішень з попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, «Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Викрали мопед із гаража

31 травня крадіжка сталася в домогосподарстві жителя Мушиної Греблі. Уночі невідома особа зайшла в його двір та зірвала замок на гаражі. Із приміщення зловмисник вивів мопед марки «Мустанг» чорного кольору, 2014 року випуску. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 2 статті 289 ККУ, «Незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою, вчинені за попередньою змовою групою осіб або повторно, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя або здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди потерпілому», — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Пограбував магазин на 5000

Цього ж дня у відділення поліції звернувся житель Мушиної Греблі. Він заявив, що з місцевого магазину зловмисники викрали продукти. При виїзді на місце події поліцейські встановили, що невідома особа, розбивши віконне скло, проникла в магазин. Звідти злочинець викрав 2000 гривень і продукти харчування. Загальна сума збитків становить 5500 гривень. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 185 ККУ, «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому», — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років».


Автор: За матеріалами Новосанжарського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2018, 16:42 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації