Вхід | Реєстрація

«Мак-2018»

«Мак-2018»

Поліція Кобеляччини нагадує, що упродовж 4-х місяців на території Полтавської області триватимуть посилені комплексні заходи під умовною назвою «Мак-2018».

Заходи спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. Операція триватиме до 27 вересня.

Вкотре Кобеляцький відділ поліції нагадує: за незаконний посів маку та конопель передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відповідно до Законодавства України, посів та вирощування снотворного маку конопель дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

Що стосується кримінальної відповідальності, то згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи коноплі у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Звертаємось до жителів міста та району - якщо вам відомо про місця, де ростуть наркомісткі рослини, або про осіб, які займаються їх культивацією, обов’язково повідомте про це працівників поліції будь-яким зручним способом (конфіденційність гарантовано)!

 Нагадуємо, що телефон "102" працює цілодобово або за номером 3-11-70 (чергова частина Кобеляцького відділу поліції ).

Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства.


Автор: Анастасія Вітрук, Кобеляцький відділ поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2018, 10:29 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації