Вхід | Реєстрація

Полтавщина посідає перше місце за кількістю дитячих таборів вищої категорії

Полтавщина посідає перше місце за кількістю дитячих таборів вищої категорії

Сьогодні на апаратній нараді обговорили хід виконання обласної програми з “Оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 — 2019 років”.

“На Полтавщині працює 27 таборів оздоровлення та відпочинку. З них 15 таборів вищої категорії, такої кількості таборів вищої категорії немає в жодній області України. 10 таборів — першої категорії та 2 приватних табори — другої категорії. Цьогоріч планується оздоровити 71 тисячу дітей шкільного віку”, – розповіла заступник начальника – начальник відділу у справах сім’ї та молоді Наталія Шкоденко.

Протягом останніх двох років програма “Оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 — 2019 років” була націлена на доступність послуги оздоровлення та відпочинку дітей.

“Важливо, щоб фінансування міських та районних програм здійснювалось вчасно та в повному обсязі. На даний момент деякі райони недофінансували оздоровлення дітей”, – зазначила Наталія Шкоденко.

Програмою передбачено 100% та 70% відшкодування вартості путівки, в залежності від пільгової категорії.

Відшкодування коштом бюджетних коштів може складати від одного до двох прожиткових мінімумів, але не більше ніж 70% вартості путівки. У 2018 році така доплата може становити до 3888 грн, та буде варіювати залежно від розміру повної вартості путівки.
Якщо дитину не можна віднести до жодної із зазначених категорій, це не означає, що єдиним шляхом є придбання путівки за повну вартість.
Кожна дитина, що фактично проживає та зареєстрована на території Полтавської області, може отримати путівку у місцеві табори з бюджетною доплатою у розмірі до двох прожиткових мінімумів, але не більше ніж 70% від вартості путівки.

“Звертаю вашу увагу на те, що діти Полтавщини — це наші діти, тому першочергово потрібно фінансувати оздоровлення та відпочинок дітей влітку. Адже не кожна родина може забезпечити дітей правильним харчуванням та оздоровленням. Нам вкрай потрібно надати дітям таку можливість, тим паче коли для цього є кошти як в обласному, так і в місцевих та районних бюджетах”, – зазначив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

“У кожній ОТГ необхідно визначити людину, яка буде відповідати за оздоровлення та відпочинок дітей громади чи району”, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб проінформував про те, що управління надало припис трьом таборам області щодо відсутності в них першочергових засобів пожежогасіння: “Супутник” у Горішніх Плавнях, “Енергетик” у Кременчуцькому районі, “Джерело” у Новосанжарському районі. З них два табори потребують заміни електромережі.

“Ми не маємо права надавати дозвіл на відкриття таборів, якщо вони не обладнані. Гратись з цим ми не будемо – жодних компромісів. Якщо табір відповідає всім нормам, значить він приймає дітей, якщо ні, то ні”, – наголосив Валерій Головко.

Також під час наради обговорили стан автомобільних доріг місцевого значення Полтавської області.
Цьогоріч 7188 км доріг передано на баланс Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА. З 1 червня всі дороги місцевого значення передали на баланс ДП “Агентство місцевих доріг Полтавської області”.

“Зараз проводяться першочергові ремонтні роботи на автошляхах: Котельва — Більськ, Гадяч — Велике Будище, Терешки — Микільське, Портнівка — Козельщина — Мала Перещепина — Галущина Гребля, – Портнівка — Мала Перещепина — Ватажкове, Лукищина — Заворскла. Також капітальний ремонт мосту Лубни — Засулля (М — 03)”, – повідомив виконуючий обов’язки директора ДП “Агентство місцевих доріг Полтавської області” Олексій Басан.

Також він зазначив, що 80% доріг місцевого значення потребують капітального ремонту і лише 20% поточного та середнього.

“Необхідно створити систему відновлення доріг Полтавської області. Потрібно зробити портал, на якому буде висвітлена робота, яка проводиться на дорогах місцевого значення починаючи від передачі і до майбутнього, коли вони будуть повністю відновлені. Через портал маємо бачити всі дороги ОТГ, районів, міст та щомісячний звіт про проведені роботи”, – наголосив Валерій Головко.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2018, 15:30 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації