Вхід | Реєстрація

У Дрижиній Греблі запрацювало «Малятко»

У Дрижиній Греблі запрацювало «Малятко»

Дитячий садок розрахований на п’ятнадцять діток, але керівництво дошкільного закладу сподівається на його розширення.

8 червня в Дрижиній Греблі відбулась дуже важлива подія. Для найменших жителів села відкрили дитячий садок «Малятко». Дошкільний заклад працюватиме в приміщенні школи. До його створення долучилися депутати Бутенківської об’єднаної територіальної громади, їх районні колеги, керівники місцевих фермерських господарств.

Дивіться відео «Дитсадок за 800 000»

Привітати дрижиногреблян з цією подією прибули голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, депутат обласної ради Геннадій Коваленко, керівник апарату облдержадміністрації Катерина Бойко. Вони подарували дітлахам іграшки, а техперсоналу — пилосмок.

Ідею створити дитсадок на базі школи два роки тому озвучила тодішній сільський голова Лариса Молоканова. По-перше, цього потребували численні сім’ї з маленькими дітками. По-друге, статус школи з дев’ятирічної змінився на початкову.

Як згадує Зіна Норка, керівник сільськогосподарського товариства «Україна», спершу до цієї ідеї частина жителів поставилась досить скептично, так як за рахунок сільського бюджету не вдалося б створити дитсадок. На ремонт дошкільного закладу товариством було виділено 150 000 гривень. За ці кошти в приміщенні замінили вікна і двері, придбали ноутбук, холодильник і килими.

Депутатський корпус Бутенківської ОТГ, до складу якої входить Дрижина Гребля, виділив для дитсадка 575 000. Очільник сільради Володимир Скрильник подякував колегам за підтримку і за розуміння необхідності відкриття дошкільної установи. Кобеляцька районна рада надала 109 000. Суттєво допомогли місцеві аграрії Владислав Скрильник, Валерій Дрига, Леонід Трус, Анатолій Дрига та підприємці Тамара Литвин, Наталія Дрига і Ольга Фещенко. Загалом на створення дошкільного закладу витратили близько 800 000.

З нагоди відкриття дитсадка відбулась урочиста програма, яку підготували працівники й вихованці Будинку дитячої і юнацької творчості. Від імені батьків виступила Людмила Авраменко, яка подякувала всім, хто долучився до відкриття дошкільного закладу. Також із віршами виступили і майбутні вихованці «Малятка». Вони із задоволенням приймали подарунки від представників області й району, танцювали разом з артистами БДЮТу та пускали мильні кульки. А коли потрапили в ігрову кімнату, то їх радості не було меж.
Завідувач «Малятка» Тетяна Бастракова розповіла, що дитсадок розрахований на п’ятнадцять діток, та є можливість його розширити. До неї вже звертались батьки з сіл Вишневе й Марківка, де проживає також багато діток.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2018, 11:57 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації