Вхід | Реєстрація

Новосанжарці купаються, а кобелячани остерігаються

Новосанжарці купаються, а кобелячани остерігаються

Останні лабораторні дослідження води, взятої з річки Ворскла, показують різний індекс лактозопозитивної кишкової палички в межах Нових Санжар і Кобеляк.

Минулого тижня інтернет-видання повідомили, що на пляжі у Кременчуці індекс ЛКП перевищує допустиму норму в 48 разів. За інформацією ЗМІ, результати досліджень зафіксували, що показники мікробіологічної забрудненості Дніпра, у районі пляжу Центральний, не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Індекс ЛКП становить 240 000 (при нормативному — 5000 кишкових паличок в 1 дециметрі кубічному води).

Редакція звернулась до головно санітарного лікаря району Валентини Семиног, аби дізнатись, яка ситуація з показниками мікробіологічної забрудненості у Ворсклі та Дніпрі.

— Спеціалісти Кобеляцького міжрайонного лабораторного центру провели дослідження води, взятої у понеділок. Результати показують, що в Нових Санжарах індекс ЛКП у Ворсклі становить 3900, а в Кобеляках — 6200. Тобто, допустима норма в межах містечка перевищена. У Дніпрі, у районі Світлогірського, зафіксований індекс ЛКП — 5000, — відповіла Валентина Семиног.

Індекс ЛКП — це показник, який свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2018, 15:45 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації