Вхід | Реєстрація

Кримінал: вбивства та грабіж

Кримінал: вбивства та грабіж

9 червня до Царичанського відділення поліції надійшло повідомлення, що в одній з багатодітних родин Царичанського району зник 17‑й син.

Одразу був піднятий весь особовий склад працівників поліції, повідомлені відповідні служби і розпочалися пошуки. Зі слів заявників, пізнім вечором мама посварилася із сином–підлітком, котрий прийшов додому трохи напідпитку. Слово за слово, і ображений хлопець йде з дому та не повертається. Мама зателефонувала до поліції.

Усю ніч з суботи на неділю і до обіду неділі працівники поліції займалися пошуком хлопця. Знайшли близько 13 години в Новомосковському районі без грошей, у капцях. Зниклого доправили у відділення поліції, де його забрали рідні.

За цією справою відкрите адміністративне провадження за сттею 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення — «Про невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей».

Злочини, про які далі піде мова, трапилися протягом трьох місяців, але завершальний етап розслідування відбувся у травні.

 

Розбій у Бабайківці

Двоє молодиків скоїли розбійний напад на пенсіонера. Забрали особисті речі, нанесли тілесні ушкодження середньої тяжкості. У травні цього року зловмисники були затримані. Вони виявилися місцевими, один з них — неповнолітній. Бандитам за скоєння злочину інкримінують відповідальність за статтею 187 Кримінального кодексу України — «Розбій». Зловмисникам оголосили повідомлення про підозру.

 

Скоїли грабіж у Китайгороді і «засвітилися»

Протягом більше, як трьох місяців, працівники Царичанського відділення поліції відпрацьовували версії щодо місцезнаходження злочинців, які пограбували жінку в Китайгороді.

У травні було проведено низку обшуків у Дніпрі та області. Ключову особу цього грабежу було затримано. Під час обшуку поліція вилучила наркотики і патрони. До вчиненого грабежу додаються статті 309 — «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних речовин або їх аналогів без мети збуту» та 269 — «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Шукаючи злочинців, поліції вдалося з’ясувати, що групою було скоєно ще 10 кримінальних правопорушень на території області. Таким чином, скоївши грабіж у Китайгороді, бандити самі навели поліцію на свій слід. Затриманій особі оголошено підозру. Зловмисник перебуває у слідчому ізоляторі.

 

Син убив батька

Вбивство сталося в Прядівці. Син був тверезий, а батько — напідпитку. Це правопорушення внесене до ЄРДР і передбачає статтю 115 — «Умисне вбивство». Справу в травні доведено до суду, який винесе вирок.

 

І товаришів убивають: вбивство біля каналу

Нещодавно, наприкінці травня, на території Царичанського району сталося вбивство. Один чоловік убив свого товариша. Обидва були жителями Житомира. Прямуючи до Дніпра, біля каналу «Дніпро — Донбас» був скоєний злочин. Убивця ножем наніс потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, несумісні з життям, і втік з місця події.

За гарячими слідами зловмисника затримали через тиждень у Києві і доставили до слідчого ізолятора. Йому повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 115 ККУ — «Умисне вбивство». Слідство триває. Вирок оголосить суд. Умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2018, 11:19 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації