Вхід | Реєстрація

Санітарним вимогам відповідають чотири міські пляжі

Санітарним вимогам відповідають чотири міські пляжі

Кореспонденти «ЕХО» перевірили готовність місць масового відпочинку біля річки приймати відвідувачів.
У минулому номері тижневика була надрукована замітка «Рибалки і Заїки працюють, Золотий і Дитячий — прибирають» (№ 23 від 7.06.2018), у якій розповідалось про засідання виконавчого комітету Кобеляцької міської ради та рішення, що були на ньому прийняті. На зібранні обговорювали готовність міських пляжів до літнього сезону. Попередньо на них побувала виїзна комісія, яку представляли депутати і члени виконкому міськради. Підприємцям, які написали заяви на проведення роздрібної торгівлі на пляжах Рибалки і Заїки, надали дозволи. Їх колезі із Золотого рекомендували протягом тижня навести лад на території пляжу. Це ж саме мала зробити «Міська сервісна служба» на пляжі Дитячий, яким опікується це комунальне підприємство. Також міський голова Олександр Копелець наполіг, аби комунальники встановили на пляжі грибки від сонця, кабінки для переодягання і туалет. Він запропонував залучити підприємця, який торгуватиме на Дитячому і доглядатиме за пляжем.

Минув рівно тиждень з моменту засідання виконкому і кореспонденти перевірили, як виконують вказівки комісії підприємці та комунальники. Паралельно оглянули пляжі, стан яких задовольнив перевіряючих.

 

Дитячий

Кобеляки. Дитячий пляж

Найближчий до міста пляж. Свою назву отримав за мілину. У травні на замовлення міськради дно річки обстежили водолази. На Дитячому передискували пісок, тому бажаючим позагорати має вистачити місця. На волейбольну площадку завезли пісок. Є футбольне поле. Працює водонапірна колонка. Також встановлений новий туалет. Біля столиків вздовж берега майже чисто. Роздягальні і грибків поки що немає. Та міський голова давав строк до п’ятниці. Тож, у працівників сервісної служби в запасі два дні.
Аби вирішити проблему з сміттям, яке відпочиваючі постійно залишають поряд зі столиками, комунальникам варто встановити на пляжі сміттєвий бак.

 

Рибалки

Кобеляки. Рибалки

Найбільш популярний пляж серед кобелячан і гостей міста. Його головна особливість — близькість розташування. Велика територія для засмагання. Зонтики від сонця. Волейбольний майданчик. Широкий берег для купання. Виїзна торгівля. Переодягальня. Туалет. Рукомийник. Тобто, усім необхідним відпочиваючі будуть забезпечені.

 

Золотий

Кобеляки. Золотий пляж

Найбільший пляж за площею піску. Волейбольний і футбольний майданчики. Протягом літнього періоду на Золотому відбувається найбільше спортивних змагань. Гарний краєвид. Поряд — соснові дерева. Є кілька дерев’яних бесідок, столики для відпочинку компанією. Виїзна торгівля. Туалет в наявності. Підприємець запевнив, що в середу спецтехніка має спланути берег пляжу. Також там установлять зонти від сонця.

 

Заїки

Кобеляки. Заіки

Ідеальний пляж для купання дітей і дорослих. Велика територія біля річки. Зонтики від сонця. Волейбольний майданчик. Футбольне поле. Достатньо столиків для відпочинку. Туалет. Виїзна торгівля. Лежаки на замовлення. Перед купальним сезоном дно річки обстежив водолаз.
Отож, шановні читачі, інформацію про пляжі ви отримали. Де відпочивати в сонячні літні дні, вирішувати вам. До речі, по берегах Ворскли вистачає й диких пляжів. Найбільш доглянутими з них виявились Ракушки, Скати, Попова, Козячий і Мальованка.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2018, 16:41 | Кобеляки | Цікаве
1. Minni Mouse / 29 червня 2018, 00:00
Какие фасоны купальников для полных в моде этим летом?
2. luckYyy / 29 червня 2018, 16:25
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації