Вхід | Реєстрація

На гастрофестивалі виступили «Барвінок» і «Ворскла»

На гастрофестивалі виступили «Барвінок» і «Ворскла»

У суботу в обласному центрі відбувся Міжнародний фестиваль «Полтавська галушка», на якому побували кобеляцькі артисти-аматори.

Кобеляцьких троїстих музик «Ворскла» (керівник Віктор Фесюра) і танцювальний колектив «Барвінок» (Володимир Уткін) добре знають у Полтавській області. Їх запрошують фактично на кожен фестиваль, який проходить у обласному та районних центрах. Минулого тижня наші музики і танцюристи своєю запальною грою на інструментах і танцями розважали гостей заходу «Полтавська галушка». Про фестиваль тижневику розповіла Жанна Пашко, учасниця колективу «Барвінок»:

— Організатором святкового дійства виступає колектив газети «Полтавський вісник», на чолі з головним редактором Ларисою Семенягою. Головна страва фестивалю — галушки. Їх готують безпосередньо під час заходу. Фестиваль проводиться в Полтаві вже вдесяте. Цього року йому присвоїли статус міжнародного, оскільки на нього зібрались канадці, грузини, вірмени, китайці та фіни. Представники цих народностей також готували страви з тіста.

На фестиваль запрошують громадян із прізвищем Галушка. На заході їх було майже 50 чоловік. Загалом на Полтавщині мешкають більше тисячі людей з таким прізвищем. Галушки отримували глиняні медалі.
Зі слів Жанни Пашко, кобеляцькі колективи запросили виступити організатори, які й оплатили їм переїзд. Концертна програма проходила на Соборному майдані та площі перед Білою альтанкою. Виступи наших земляків публіка сприйняла дуже позитивно. Їм аплодували і навіть підтанцьовували.

Крім концертної програми, для гостей фестивалю проводились різноманітні майстер-класи. Усі бажаючі могли придбати вироби майстрів народного мистецтва. За підрахунками організаторів, кулінари приготували близько 50 різноманітних страв із галушками. Усього ж на святі з’їли майже 130 000 борошняних виробів.
Артисти дякують Олександру Хряпі, який надав транспорт для поїздки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2018, 12:05 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації