Вхід | Реєстрація

«За відшкодуванням на доїльне обладнання звернулись 10 осіб»

«За відшкодуванням на доїльне обладнання звернулись 10 осіб»

У разі, якщо вони подадуть у райдержадміністрацію всі необхідні документи, їм буде надана одноразова допомога 5000 гривень.

На останній сесії Новосанжарської райради депутати внесли зміни в Порядок використання коштів, що виділяються з районного бюджету на виконання Програми стабілізації та розвитку галузі тваринництва на 2016–2020 роки. Детально про це та про саму програму тижневику розповів начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Василь Михайлик. Посадовець зазначив, що районна Програма діє з 15 липня 2016 року. Відповідно до неї, щорічно передбачається на розвиток:

— молочного скотарства — 60 000 гривень (50 000 — придбання племінного молодняку великої рогатої худоби, 10 000 — вітамінно-кормові добавки);

— свинарства — 25 000;

— молочних сімейних ферм (витрати на придбання доїльних апаратів фізичними особами, які утримують від 3 до 10) — 15 000;

— підтримка сільськогосподарської дорадчої діяльності (проведення семінарів і нарад) — 12 000.

У 2017 році під Програму було використано 382 000 гривень (додатково виділялись кошти із районного бюджету).

— На молочне скотарство — 260 000, — говорить Василь Михайлик. — За придбання молодняку фермерське господарство «Лузір’я» (село Полузір’я) отримало 250 000. Вони закупили 45 голів молодняку. На вітамінно-кормову базу господарству надали субвенцію 10 000. Також із бюджету Полузірської сільської ради підприємству перерахували дотацію 70 000. На розвиток свинарства 25 000 надано фермерському господарству «Малокобелячківське» (8 000 — придбання препаратів, 17 000 — вітамінно-кормові добавки). 25 000 були використані для покриття витрати на придбання п’ятьох одиниць доїльного обладнання фізичними особами у господарства, де вони утримують від 3 до 10 корів. 12 000 — на проведення семінарів Полтавською обласною дорадчою службою.

На цей рік з районного бюджету на розвитку галузі тваринництва передбачено 112 000.

Також на останній сесії були внесені зміни, відповідно до яких протягом трьох років із бюджетів об’єднаних територіальних громад виділятиметься 100 000 для відшкодування на придбання доїльного обладнання. Також у 2018 році з обласного бюджету додатково залучать для тваринницької галузі 90 000 (60 000 — на молочне скотарство, 30 000 — підтримка молочних ферм).

— Активно включилась у роботу Малоперещепинська ОТГ, — пояснює начальник відділу АПР, — Вирішується питання в Нехворощанській громаді. Суми з бюджетів ОТГ надаватимуться за потребою населення, яке проживає на їх території. Для цього жителям громад, які утримують від 3 до 10 корів і придбали доїльне обладнання, необхідно звернутись до нас у відділ. А громади нададуть субвенцію для часткового відшкодування вартості обладнання (5000 гривень). Коли ОТГ приймуть свої програми розвитку галузі тваринництва, то рішення безпосередньо прийматимуться на місцях.

 

Як отримати кошти за доїльне обладнання

Зі слів Василя Михайлика, станом на 1 червня для відшкодування вартості витрат на доїльне обладнання у відділ звернулись 10 фізичних осіб. Документи здали три особи.

Начальник відділу АПР зупинився на переліку необхідних документів для фізичних осіб, які утримують у своєму господарстві від 3 до 10 корів:

  1. заявка;
  2. копія паспорта і коду, довідка про відкриття рахунка в банку;
  3. довідка про реєстрацію особистого селянського господарства, видана сільською чи селищною радою;
  4. письмове зобов’язання повернути в місячний термін до районного бюджету кошти, у разі встановлення їх незаконного одержання;
  5. копії платіжних документів та техдокументації на доїльне обладнання;
  6. довідка про наявність корів, видана сільською, селищною радою, не пізніше, як за два тижні до дня її подання;
  7. копії паспортів ВРХ.

 

Держава надає дотацію на молодняк

Також посадовець наголосив, що з лютого цього року діє державна програма щодо підтримки галузі тваринництва. У ній вказано, що фізичні особи можуть отримати кошти за молодняк ВРХ за місцем реєстрації.

Дотація за молодняк надається фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого молодняку ВРХ до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком, з урахуванням віку молодняка, у розмірі:

  • від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову;
  • від 5 до 9 місяців — 700 гривень;
  • від 9 до 13 місяців — 1 500 гривень.

Загальний обсяг дотації не може перевищувати 2 500 гривень на одну голову.

Для отримання дотації фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до органів місцевого самоврядування копії таких документів:

  • паспорти ВРХ, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка — витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • паспорт громадянина України;
  • довідка або договір про відкриття рахунка в банку;
  • документи, що засвідчують реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків.

Документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року, у порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб — власників тварин.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2018, 09:13 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації