Вхід | Реєстрація

Мінагрополітики направило 6,7 млн гривень за утримання телят

Мінагрополітики направило 6,7 млн гривень за утримання телят

Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснило нарахування дотацій фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби у сумі 6,7 млн грн. Зазначені кошти спрямовано до підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК для виплати утримувачам телят, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Дотацію нараховано та буде сплачено 3 573 фізичним особам за утримання 6 064 телят. Зокрема, за утримання молодняку ВРХ:

  • до 5-місячного віку нараховано 562,8 тис. гривень за 1 876 голів;
  • до 9-місячного віку – 2 861 тис. грн за 2 861 голову;
  • до 13-місячного віку – 3 317,5 тис. грн за 1 327 голів.

Також, за напрямом державної підтримки сільгосппідприємств за утримання корів, здійснено нарахування у обсязі 259,2 млн грн. Найближчим часом кошти будуть спрямовані одержувачам.

Довідково:

Нарахування та спрямування коштів відбулося відповідно до урядової програми “Державна підтримка галузі тваринництва”. У рамках цієї програми надається державна підтримка фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби до 13-місячного віку із розрахунку 2500 гривень на теля на рік (3-ма частинами).

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка розмірі:

  • за період утримання молодняка віком 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову;
  • за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову;
  • за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.

Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2018, 13:12 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації