Вхід | Реєстрація

ЄС подовжує санкції через незаконну анексію Криму

ЄС подовжує санкції через незаконну анексію Криму

18 червня 2018 року Рада ЄС подовжила обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та міста Севастополя до 23 червня 2019 року.

Ці заходи застосовуються щодо осіб та компаній, які знаходяться в ЄС. Вони обмежені територією Криму та Севастополя. Санкції стосуються заборони на:

  • імпорт до ЄС товарів, вироблених в Криму чи в Севастополі;
  • інвестиції в Криму чи в Севастополі; тобто жоден європеєць або компанія, що розташована в ЄС, не можуть придбати нерухомість чи організації в Криму, здійснювати фінансування кримських компаній чи надавати відповідні послуги;
  • надання туристичних послуг в Криму чи в Севастополі. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в порти Кримського півострова за винятком надзвичайних ситуацій;
  • експорт певних товарів та технологій для кримських компаній чи для використання на території Криму в сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики та для пошуку, розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів. Також заборонено надання технічної допомоги, брокерських, будівельних чи інженерних послуг, пов’язаних з інфраструктурою в цих сферах.

Згідно із заявою Високої представниці ЄС із закордонних справ і безпекової політики від 16 березня 2018 року від імені Союзу, Євросоюз і надалі рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Через чотири роки після незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь Російською Федерацією ЄС вкотре підтвердив невизнання та подальше засудження такого порушення норм міжнародного права.


Автор: Представництво Європейського Союзу в Україні


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2018, 16:01 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації