Вхід | Реєстрація

На Полтавщині зафіксували новий спалах АЧС

На Полтавщині зафіксували новий спалах АЧС

16 червня у селі Великі Будища Диканського району, на свинотоварній фермі приватного агропідприємства «Диканське» зафіксували загибель свиноматки, загальна кількість свинопоголів’я в господарстві становить 356 тварин.

За результатами лабораторних досліджень Держпродспоживслужби, у відібраних зразках патологічного матеріалу загиблих тварин, виявили ДНК вірусу Африканської чуми свиней.

Подію класифікували як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня за кодом класифікації 20732 – ензоотія. Про це повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту Полтавської ОДА.

Наразі територію господарства оголосили неблагополучною щодо Африканської чуми свиней. Визначили зони захисту та нагляду, затвердили план заходів щодо недопущення поширення та ліквідації наслідків НС. Проводять протиепізоотичні заходи.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2018, 12:13 | Диканька | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації